Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ouders Esteban Ocon verkochten huis om racecarrière te bekostigen

Autosport is een erg dure bezigheid en dat ondervond het gezin Ocon aan den lijve. Om de carrière van zoonlief Esteban te betalen verkochten vader en moeder Ocon hun huis. Ze leefde jarenlang in een camper en reisden zo van race naar race.

Esteban Ocon is zijn ouders nog altijd dankbaar voor de hoeveelheid tijd en geld die ze in zijn racecarrière hebben gestoken. De talentvolle Fransman weet dat het succes hem niet aan kwam waaien. Zijn ouders moesten grote offers doen om zijn carrière te bekostigen. Zo verkochten zij hun huis en kochten daar een camper voor terug. Aan Blick laat Ocon weten dat hij op een bepaald punt bang was dat zijn carrière stokte. Hij zat zonder contract en had geen auto meer om in te racen. Het kwam zelfs zo ver dat de jonge Ocon bang was dat hij zijn autosportcarrière moest staken. " We hebben jarenlang in een camper gewoond en door heel Europa rondgereden naar allerlei race. Ik heb alles aan mijn familie te danken. Ik weet niet of ik hun hun positie dezelfde beslissingen had genomen."

Ocon

We woonden jarenlang in een camper en zo reisden we naar de races

" Op een gegeven ogenblik had ik geen auto meer om in te racen. Ik dacht er serieus over na om bij de McDonald's te gaan werken." een manier waarop Esteban geld wilde verdienen om te kunnen racen. Ocon staat aan het begin van, waarschijnlijk, een mooie Formule 1 carriere. Daarmee kan hij zijn ouders zowel sportief als financieel terugbetalen. Dat laatste is hem nog niet gelukt. " Ik begin pas net in de Formule 1 en verdien nu pas geld. Ik had nooit de verwachting dat ik rijk zou worden met racen. Ik wilde gewoon racen en Formule 1 coureur worden, dat was mijn doel als van kinds af aan."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie