Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Oudgediende keert mogelijk terug op Formule 1-kalender in 2023

De Formule 1-kalender verwelkomt in 2023 mogelijk een 'nieuwe' Grand Prix, namelijk de Formule 1 Grand Prix van Zuid-Afrika. Dat heeft RacingNews365 uit betrouwbare bron begrepen.

Al jaren wordt er gesproken over een mogelijke terugkeer van de Grand Prix van Zuid-Afrika op de Formule 1-kalender. Nooit kwam daar echt iets uit, maar nu lijkt de terugkeer van de race op het circuit van Kyalami per 2023 dichterbij te zijn dan ooit.

RacingNews365 heeft begrepen dat Formule 1-baas Stefano Domenicali direct na de Grand Prix van Azerbeidzjan op het vliegtuig naar Johannesburg is gestapt om daar met de lokale en landelijke overheden te praten om de impasse te doorbreken. Bij die gesprekken zal ook SA Grand Prix Corporation aanwezig zijn. Die organisatie zet zich al jaren in voor de terugkeer van de Zuid-Afrikaanse GP, onder leiding van Warren Scheckter, het neefje van F1-wereldkampioen Jody Scheckter, tevens bestuursvoorzitter van diezelfde organisatie. Eveneens aanwezig is Toby Venter, die met het trustfonds van de familie eigenaar is van Kyalami.

Men hoopt de race per 2023 op de kalender te krijgen, maar alsnog zullen meerdere partijen water bij de wijn moeten doen, zoals we enkele weken geleden al schreven. Zo zal Liberty met zijn hand over zijn hart moeten strijken voor een lagere hosting fee en zal de overheid financieel bij moeten springen, terwijl het aan Scheckter is om voldoende investeerders aan boord te krijgen. Kyalami zelf zal het circuit up to date moeten zien te krijgen.

Waar past Zuid-Afrika op de F1-kalender?

Kijkend naar een mogelijk tijdslot voor de GP van Zuid-Afrika ligt maart/april of oktober/november voor de hand, aangezien het gedurende de rest van het jaar te koud zal zijn om een race te organiseren, met name van mei t/m september. Er zal ook goed gekeken moeten worden naar de andere races, want de meest zuidelijke GP valt lastig te combineren tot een mogelijke double- of triple header.

Kijkend naar welke GP van de kalender zou kunnen vallen door de eventuele toevoeging van Zuid-Afrika, kom je mogelijk uit bij Frankrijk. Het contract van Paul Ricard loopt aan het einde van dit seizoen af en met de GP van Monaco heeft het land al een GP dat voor een groot deel door Frankrijk wordt omsloten, alhoewel Monaco natuurlijk een soevereine staat is.

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen