Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overgelopen teambaas doet boekje open over vertrek bij Aston Martin: 'Alles werd me afgenomen'

Voor het Formule 1-seizoen van 2022 maakte Otmar Szafnauer de overstap van Aston Martin naar Alpine. De teambaas legt uit hoe zijn verantwoordelijkheden werden afgepakt door de renstal onder leiding van zakenman Lawrence Stroll.

Voormalig Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer maakte tijdens de Formule 1-winterstop van 2021-2022 de overstap naar Alpine. Het vertrek bij de Britse renstal ging gepaard met een aantal vragen. Waarom verliet hij het team zo plotseling? Heeft het iets te maken met de invloed van Lawrence Stroll op het beleid binnen het team? Szafnauer doet zelf een boekje open over waarom hij de overstap maakte. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt hij uit dat hij teveel vrijheid moest inleveren door de gang van zaken bij Aston Martin. "Het werd duidelijk dat de managementstructuur zo werd dat ik geen invloed meer had op vlakken waar ik het wel dacht te hebben." Hij noemt de omdoping tot 'Aston Martin' als voornaamste reden.

Szafnauer: 'Dán was ik gebleven bij Aston Martin'

Het wegvallen van vrijheid en verantwoordelijkheid maakte de keuze makkelijk voor Szafnauer. "Ze (Aston Martin) hebben het me heel duidelijk gemaakt dat de verantwoordelijkheden die ik had, nooit meer zouden worden teruggegeven. Er werd mij verteld: 'Je was gewend om het team te runnen, maar dat run je niet meer.'" "Ik had een contract, dus als de verantwoordelijkheden niet waren afgepakt, dan was ik gebleven." Ondertussen voerde de teambaas gesprekken met Alpine, zijn huidige werkgever. "Ik had discussies met het management, die me zeiden: 'De reden dat we jou willen is door al je ervaring in de F1. We willen dat je die toepast bij Alpine en ons aan overwinningen helpt.'" "Als de mensen die je aan willen nemen dat zeggen, dan voel je je zelfverzekerd over het feit dat ze je daarvoor ook echt aannemen. Zij willen jouw ervaring, dus dat is waarom ik met mijn ervaring de overstap maakte!"

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"