Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Aston Martin

Overgelopen teambaas doet boekje open over vertrek bij Aston Martin: 'Alles werd me afgenomen'

Voor het Formule 1-seizoen van 2022 maakte Otmar Szafnauer de overstap van Aston Martin naar Alpine. De teambaas legt uit hoe zijn verantwoordelijkheden werden afgepakt door de renstal onder leiding van zakenman Lawrence Stroll.

Szafnauer Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Voormalig Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer maakte tijdens de Formule 1-winterstop van 2021-2022 de overstap naar Alpine. Het vertrek bij de Britse renstal ging gepaard met een aantal vragen. Waarom verliet hij het team zo plotseling? Heeft het iets te maken met de invloed van Lawrence Stroll op het beleid binnen het team?

Szafnauer doet zelf een boekje open over waarom hij de overstap maakte. In gesprek met onder meer RacingNews365 legt hij uit dat hij teveel vrijheid moest inleveren door de gang van zaken bij Aston Martin. "Het werd duidelijk dat de managementstructuur zo werd dat ik geen invloed meer had op vlakken waar ik het wel dacht te hebben." Hij noemt de omdoping tot 'Aston Martin' als voornaamste reden.

Szafnauer: 'Dán was ik gebleven bij Aston Martin'

Het wegvallen van vrijheid en verantwoordelijkheid maakte de keuze makkelijk voor Szafnauer. "Ze (Aston Martin) hebben het me heel duidelijk gemaakt dat de verantwoordelijkheden die ik had, nooit meer zouden worden teruggegeven. Er werd mij verteld: 'Je was gewend om het team te runnen, maar dat run je niet meer.'"

"Ik had een contract, dus als de verantwoordelijkheden niet waren afgepakt, dan was ik gebleven." Ondertussen voerde de teambaas gesprekken met Alpine, zijn huidige werkgever. "Ik had discussies met het management, die me zeiden: 'De reden dat we jou willen is door al je ervaring in de F1. We willen dat je die toepast bij Alpine en ons aan overwinningen helpt.'"

"Als de mensen die je aan willen nemen dat zeggen, dan voel je je zelfverzekerd over het feit dat ze je daarvoor ook echt aannemen. Zij willen jouw ervaring, dus dat is waarom ik met mijn ervaring de overstap maakte!"

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull