Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overstap Sainz heeft grote gevolgen

Met de overstap van Carlos Sainz treedt er een complete kettingreactie in werking. Het team van Toro Rosso rijdt in 2018 met Honda motoren en McLaren stapt over op Renault motoren.

De deals tussen de diverse partijen zijn nog niet officieel aangekondigd, maar dat is een kwestie van tijd. Met de komst van Honda bij Toro Rosso zijn er ook direct verschuivingen op het rijdersvlak. Mocht Carlos Sainz als in Maleisië plaatsnemen bij Renault dan zal Pierre Gasly de rest van 2017 zijn plaats bij Toro Rosso innemen. Volgens Motorsport-Total.com wil Honda dat hun talent Nobuharu Matsushita tijd krijgt tijdens de vrije trainingen. De Japanner komt nu uit in de F2. Nobuharu Matsushita maakte als gevolg van de Honda en McLaren deal onderdeel uit van het Britse team. Nu verhuist hij met Honda mee naar Toro Rosso.

McLaren gaat volgens de laatste berichten de versnellingsbak leveren aan Toro Rosso - Honda in 2018. Daarnaast gaat Red Bull investeren in de samenwerking met Honda om de betrouwbaarheidsproblemen van de motoren op te lossen. Daarmee lijkt het team van Max Verstappen de optie Honda ook voor Red Bull open te houden voor de toekomst. De rijdersbezetting voor Toro Rosso voor 2018 komt nu op losse schroeven te staan. Honda wil graag dat Nobuharu Matsushita uitkomt voor het team. Pierre Gasly hoopt dat hij de teamleiding kan overtuigen dat ze hem moeten verkiezen boven Daniil Kvyat. De Rus wacht nog op een mogelijke contractverlenging. Bij McLaren wordt Renault verwelkomd als nieuwe motorleverancier. Daarmee is aan de eis van Fernando Alonso voldaan. De Spanjaard lijkt daarmee ook definitief langer te blijven bij het Britse team.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'