Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Overstap van Formule 2 naar Formule 1 is onmogelijk'

De Formule 2 is officieel de opstapklasse van de Formule 1, maar zoveel heel veel wordt er niet 'opgestapt'. De stroom van coureurs die via de Formule 2 naar de Formule 1 doorstroomt is niet al te groot en ook Formule 2-teams hebben weinig kans om 'door te stromen'. Dat stellen de Formule 2-teambazen althans zelf.

In gesprek met Motorsport.com geven de teambazen uit de Formule 2 aan dat een overstap naar de Formule 1 vrijwel onmogelijk is. De hoge (opstart)kosten en de specifieke kennis die benodigd is voor de hoogste autosportklasse zijn de voornaamste redenen om in de Formule 2 te blijven. Francois Sicard, teambaas van het succesvolle DAMS, wil de gok dan ook niet wagen. "We zijn nu een topteam in de Formule 2 en de Formule E. Een overstap naar de Formule 1 is te riskant, zowel op financieel als sportief gebied" , aldus Sicard. "22 jaar geleden ontwierp DAMS voor het laatst een F1-bolide en die staat nog steeds in de fabriek" , zegt Sicard met een knipoog.

De teambaas van Prema, een van de topteams in de Formule 2, noemt de Formule 1 onbereikbaar zonder steun. "Momenteel is het alleen mogelijk om in te stappen als je gelinkt bent aan een fabrikant. Anders is het financieel onmogelijk" , zegt Prema-teambaas Rene Rosin. "Het is een droom voor iedere coureur, maar ook voor iedere engineer, elke teambaas of elke monteur. Als de kans zich voordoet zullen we er zeker of nadenken." "Maar zonder een beetje hulp zal het altijd onmogelijk blijven" , aldus Rosin.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi