© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Overstekende hond kan Ticktum niet van zege kwalificatierace Macau houden

17 nov. 2018 09:28 René Oudman 0 reacties
Dan Ticktum heeft het maximale gedaan om zijn resultaat van vorig jaar in de straten van Macau te herhalen. De Red Bull-junior reed op zaterdagochtend (lokale tijd) vanaf poleposition naar de overwinning in de kwalificatierace, de eerste, korte wedstrijd die de startopstelling voor de belangrijke hoofdrace van zondag vormt.

Vanaf startplaats één vertrok Ticktum, die op vrijdag het baanrecord van Marcus Ericsson (2010) uit de boeken had gereden. GP3-coureur en gastrijder Callum Ilott troefde zijn landgenoot af bij het doven van de lichten, maar Ticktum wist vrij snel orde op zaken te stellen.

Het enige wat Ticktum van de zege leek te kunnen houden, was een hond. In de snelle, doordraaiende linker bij Dona Maria liep er namelijk een viervoeter over de baan. Ticktum was attent genoeg om het beestje te ontwijken, maar ondervond er naderhand nog wel enige hinder van. De wedstrijdleiding besloot namelijk een Safety Car in te zetten, waardoor Ticktum zijn zorgvuldig opgebouwde voorsprong verloor.

DTM-coureur Joel Eriksson (20) hield Ilott af voor de tweede plaats, Europees Formule 3-kampioen Mick Schumacher klom van startplaats negen naar een zesde plek aan de meet. De resultaten van vandaag vormen de startopstelling voor de belangrijke Macau Grand Prix van zondag: Ticktum vertrekt dus vanaf P1, Schumacher vanaf P6.

Om 08.30 uur Nederlandse tijd, zondagochtend, begint de prestigieuze Formule 3-race op het Guia Circuit in Macau.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen