© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Overtrad motorleverancier Renault de regels bij Red Bull?

29 jun. 2018 10:04 Jan van der Burgt 0 reacties
Het feit dat Renault in Frankrijk al met een kwalifcatiemodus reed, maar Red Bull nog niet, zou in strijd zijn met de reglementen. Die schrijven immers voor de klantenteams over dezelfde specificaties krachtbronnen moeten kunnen beschikken als de fabrieksteams.

Red Bull: 'We hebben hierover een goed gesprek gehad met Renault'

In gesprek met Motorsport-Total.com bevestigt Red Bull-adviseur Helmut Marko dat Red Bull in Frankrijk weliswaar over dezelfde hardware beschikte (de motor zelf), maar dat de software en elektronica afweek van die van Renault.

"Daar hebben we na afloop van de Franse Grand Prix even een 'heel goed' gesprek met Renault over gehad. Daarin hebben we geëist dat we in in Oostenrijk over dezelfde elektronica en software, en dus over de kwalificatiemodus zouden beschikken."

Wat Marko betreft maakt de hele situatie duidelijk dat de keuze voor Honda in 2019 de enige juiste beslissing is: "Voor Honda zullen wij altijd op de eerste plaats komen."

Of de kwestie voor Renault nog een staartje krijgt, is nu nog niet duidelijk. Het is teams niet toegestaan om hun eigen fabrieksteam voor te trekken ten opzichte van klantenteams. Mogelijk is er echter een officieel protest nodig en de vraag is of Red Bull zich die ellende op de hals wil halen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen