Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overwinning zusterauto minimale pleister op zere wond van boze Verstappen

Max Verstappen zal al heel iets anders zijn gaan doen nadat hij uitviel, maar de tweede auto van zijn Team Redline heeft uiteindelijk wel de 24 uur van Le Mans weten te winnen.

De virtuele 24 uur van Le Mans werd dit jaar voor de derde keer verreden. Max Verstappen en zijn Team Redline gingen met de auto met startnummer 1 aan de leiding toen het met nog 7 uur op de klok mis ging. Verstappen werd uit de server geknikkerd vanwege problemen waar hij niets aan kon doen en verloor daardoor zijn minuut voorsprong op de andere auto van Team Redline, met startnummer 2. Toen het anderhalf uur later nog eens gebeurde en Verstappen, door de eerdere problemen inmiddels rijdend op P13, van de wedstrijdleiding de opgelopen ronden achterstand niet terug kreeg, had hij genoeg gezien. Hij stapte uit de wedstrijd en liet zijn woede aan de wedstrijdleiding overduidelijk doorschemeren.

Zusterauto wint

Zonder Verstappen ging het laatste kwart van de race verder. De leiding werd overgenomen door de andere bolide van Team Redline, dat gesponsord wordt door Max Verstappen en zijn merk. Zij kwamen niet meer in de problemen en hielden hun hart ondertussen wel vast in de vrees voor serverproblemen. Daar werden ze gelukkig niet door getroffen en zo konden zij na 24 uur racen als winnaars over de streep komen. F2-kampioen Felipe Drugovich, IndyCar-ster Felix Rosenqvist en de esporters Luke Bennett en Chris Lulham werden zo de winnaars. Of het Verstappen nog enigszins tevreden zal stellen? Dat betwijfelen we ten zeerste. Hij gaf na zijn uitvalbeurt al aan dat dit de laatste keer was dat hij mee zou doen.

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen