© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Overzicht beschibare banden per coureur GP Amerika

22 okt. 2017 16:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Voor de Formule 1 Grand Prix van Amerika heeft bandenleverancier Pirelli de medium, de supersofts en de ultrasofts tot de beschikking gesteld. Bij de top teams zien we wel wat kleine verschillen. De grote vraag is echter of Max Verstappen kan profiteren van een afwijkende bandenstrategie.

Welke banden hebben de coureurs nog tot hun beschikking?

Onze landgenoot noteerde in de kwalificatie slechts de zesde tijd maar start vanwege zijn gridstraf vanaf P17. In Q2 van de kwalificatie was hij de enige coureur die zijn snelste tijd op de supersofts noteerde.

Verstappen spaarde hiermee een vers setje ultrasofts uit en dit kan weleens een cruciale rol gaan spelen in de GP van Amerika.

Ook wordt het interessant om te zien wat Daniel Ricciardo gaat doen. De Australiër beschikt als enige uit de top vijf over twee nieuwe setjes van de supersofts. De bandenstrategie van Red Bull wordt ongetwijfeld dan ook met argusogen gevolgd door de concurrentie.

Dit Formule 1 seizoen zagen we veel races met slechts één stop. Pirelli verwacht echter dat dit in Austin niet de snelste strategie is en gaat ervan uit dat meerdere coureurs voor een tweestopper gaan.

Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur.

Banden Amerika

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen