Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overzicht: Beschikbare banden per coureur

Voor de Formule 1 Grand Prix van Japan hebben de coureurs in de top aardig vergelijkbare banden tot hun beschikking. De enige afwijking op de regel is Kimi Raikkonen, die nog wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen.

Normaliter gaan de coureurs uit de top zes uitmaken wie er gaat winnen in Japan. De beschikbare banden voor de top zes zijn dus belangrijk, maar veel verschil is er tijdens de GP van Japan niet te vinden. De enige verschillen zitten hem in de soft banden bij Red Bull en de supersoft banden bij Raikkonen. De Red Bull-coureurs hebben nog een extra setje soft banden tot hun beschikking, terwijl Kimi Raikkonen als enige coureur uit de top tien nog een nieuw setje supersoft banden over heeft.

Daarmee kan Raikkonen nog een sterke opmars maken, aangezien de rest van de coureurs uit de top zes geen verse set supersoft banden meer over heeft. De Grand Prix van Japan kan zowel met een eenstop als een tweestop strategie uitgereden worden. De keuze in strategie zal cruciaal worden en hierin zullen de beschikbare banden ook een belangrijke rol spelen. Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur voor de GP van Japan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"