Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overzicht beschikbare banden per coureur GP België

Vanmiddag om 14:00 uur staat de Grand Prix van België op het programma. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps gaan de 20 coureurs weer op jacht naar eeuwige roem. Voor Max Verstappen en Stoffel Vandoorne is het een speciale race. Beide heren werden geboren in België, al rijdt Verstappen onder een Nederlandse racelicentie. Er komen hordes fan voor de Nederlander, die als vijfde van start gaat.

Na de kwalificatie van gisteren hebben de heren coureurs nog een aantal banden tot hun beschikking. In de top van het veld valt op dat Mercedes alle ultrasoft banden, de zachtst mogelijke band, heeft opgebruikt. Zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas hebben alleen nog twee setjes nieuwe soft banden tot hun beschikking. Ferrari heeft nog wel een nieuwe set ultrasoft banden voor beide coureurs, maar een nieuwe set supersoft banden hebben Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel niet meer.

Red Bull heeft de bandenkeuze goed verdeeld en van alle soorten banden nog één nieuwe set overgelaten. Dat zorgt ervoor dat Red Bull nog alle kanten op kan gedurende de race, al zullen ze dan wel in de buurt van Mercedes en Ferrari moeten blijven. Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'