© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Overzicht beschikbare banden per coureur GP Maleisië

30 sep. 2017 19:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Zondagochtend om 9 uur Nederlandse tijd maken we ons voor alweer de vijftiende race van dit Formule 1 seizoen. Net als Singapore wordt ook de GP van Maleisië een zware race voor zowel de coureurs en de banden.Vooral als de voorspelde regen inderdaad gaat vallen!

Welke banden hebben de coureurs nog tot hun beschikking?

© Pirelli

De top 10 begint in ieder geval de race op de supersofts. De rijders daarachter hebben een vrije bandenkeuze en kunnen de race dus beginnen op bijvoorbeeld de softs.

Pirelli verwacht opnieuw veel éénstoppers mits het een droge race blijft. Een éénstopper is volgens de bandenleverancier de snelste strategie. De race in Maleisië gaat over 56 ronden waarbij Pirelli verwacht dat de coureurs tussen rondje 15 en 23 binnenkomen voor hun verplichte bandenwissel. Daarna kan de race worden uitgereden op de softs.

Echter, alle strategieën worden compleet anders als het inderdaad gaat regenen of als de temperaturen dusdanig hoog oplopen. Door extreme hitte wordt de degradatie van de supersofts verhoogd en is het misschien een optie om te kiezen voor twee stints op de supersofs en één stint op de softs.

Opvallend is dat van uit de top 10 alleen Max Verstappen en Kimi Raikkonen nog een vers setje van de supersofts tot hun beschikking hebben. Hieronder het volledige overzicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen