Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Overzicht: Beschikbare banden per coureur GP Mexico

Vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd staat de Formule 1-Grand Prix van Mexico op het programma. Max Verstappen mag starten vanaf een mooie tweede plaats, achter Sebastian Vettel en voor Lewis Hamilton. Lewis Hamilton kan vandaag wereldkampioen worden als hij vijfde of hoger eindigt.

Cruciaal zal de strategie worden tijdens de GP van Mexico. Hoogstwaarschijnlijk wordt de race met één pitstop afgedaan, dus is timing cruciaal. Daarnaast is het belangrijk welke banden de coureurs nog tot hun beschikking hebben. In de top van het veld heeft iedereen ongeveer dezelfde banden beschikbaar. De enige uitzonderingen zijn Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen, die allebei nog een nieuw setje van de zachtste band tot hun beschikking hebben.

Alle coureurs in de top van het veld zullen echter starten op de zachtste band en daarna wisselen naar een compound harder. Daarvan heeft iedereen nog één nieuw setje beschikbaar, dus zal er onder normale omstandigheden niet veel verschil zijn. Bekijk hieronder het volledige overzicht van de beschikbare banden per coureur voor de GP van Mexico.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi