© Force India

Nieuwsoverzicht

Pérez en Ocon doen belangrijke zaken in slotfase GP Duitsland

23 jul. 2018 10:40 René Oudman 0 reacties
Waar het in de beginfase van 2018 niet wilde vlotten bij Force India, scoort de Brits-Indiase stal in de laatste wedstrijden aan de lopende band punten. Ook onder de lastige omstandigheden die de Hockenheimring in de houdgreep hadden, hielden Sergio Pérez en Esteban Ocon hun hoofden koel. Tien waardevolle punten was hun beloning.

“Dit is een geweldig resultaat voor ons”, jubelt Pérez, die zijn werkgever op gelijke hoogte ziet komen met Haas, wat betreft WK-punten. “Dat ik zevende ben geworden is een wonder. Ik had een slechte pitstop, kreeg het voor elkaar om te spinnen en had mijn handen vol aan de weersomstandigheden. Desalniettemin hebben we prachtige duels uitgevochten. Het is jammer dat ik in de slotronde nog een plek verloor (aan Romain Grosjean, red.). Soms komt een Safety Car-fase goed uit, maar dat was in ons geval absoluut niet zo.”

Achter Pérez reed teammaat Ocon als achtste over de eindstreep. “Geweldig”, klinkt het ook uit de mond van de 21-jarige Fransman, die vanaf startplaats vijftien naar voren reed. “In het begin had ik moeite om op tempo te komen, maar in de regen heb ik het verschil gemaakt. Ik was razendsnel op de droogweerbanden en kon me terugknokken tot recht achter Sergio. Voor het team is dit natuurlijk een mooie opsteker.”

Concurrent Haas scoorde acht punten, dankzij de zesde plaats die Grosjean veroverde. Zowel de Amerikaanse equipe als Force India heeft na elf Grands Prix precies 59 punten. Force India mag pronken met de vijfde plek, omdat zij een beter topresultaat hebben dan hun tegenstanders – Pérez werd namelijk derde in Azerbeidzjan, waar Haas tot dusver niet verder kwam dan een vierde stek (Grosjean, Oostenrijk).

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen