Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Palmer: 'Had het gevoel dat er iets brak voor de crash'

Jolyon Palmer was de schlemiel van de vrijdag in Hongarije. Tijdens de eerste vrije training sneuvelde zijn voorvleugel en bodem van de auto. In de tweede training ging het nog slechter toen de Brit crashte bij het opkomen van het rechte stuk.

Palmer kreeg de hoon van de hele wereld over zich heen nadat hij twee keer schade reed. De Brit vermoedt dat er net voor zijn crash iets afbrak bij de Renault. " Ik denk eerlijk gezegd dat er iets afbrak. Het team onderzoekt dat nu, omdat ik de auto ineens uitbrak en ik geen kans had om te corrigeren. Het is jammer want de sessie ging goed. De balans was goed en ik was blij met de auto."

Volgens Palmer zijn de kerbstones niet geschikt voor de Formule 1. De Brit reed zijn onderkant aan gort toen hij zelf veel te wijd ging en de baan weer op wilde te komen. " Ik zal er niet meer overheen rijden! Het is een erg grote straf als je dit wel doet, want ik moest mijn auto zelfs parkeren naderhand. Wat mij betreft zijn de kerbs te agressief, je kan er net zo goed een muur neerzetten." " Je gaat te wijd en probeert terug te komen, maar daarbij wordt je volledige auto vernield."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi