© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Palmer: 'Had het gevoel dat er iets brak voor de crash'

29 jul. 2017 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Jolyon Palmer was de schlemiel van de vrijdag in Hongarije. Tijdens de eerste vrije training sneuvelde zijn voorvleugel en bodem van de auto. In de tweede training ging het nog slechter toen de Brit crashte bij het opkomen van het rechte stuk.

Palmer wijdt crash aan defect aan Renault-bolide

Palmer kreeg de hoon van de hele wereld over zich heen nadat hij twee keer schade reed. De Brit vermoedt dat er net voor zijn crash iets afbrak bij de Renault.

"Ik denk eerlijk gezegd dat er iets afbrak. Het team onderzoekt dat nu, omdat ik de auto ineens uitbrak en ik geen kans had om te corrigeren. Het is jammer want de sessie ging goed. De balans was goed en ik was blij met de auto."

Volgens Palmer zijn de kerbstones niet geschikt voor de Formule 1. De Brit reed zijn onderkant aan gort toen hij zelf veel te wijd ging en de baan weer op wilde te komen.

"Ik zal er niet meer overheen rijden! Het is een erg grote straf als je dit wel doet, want ik moest mijn auto zelfs parkeren naderhand. Wat mij betreft zijn de kerbs te agressief, je kan er net zo goed een muur neerzetten."

"Je gaat te wijd en probeert terug te komen, maar daarbij wordt je volledige auto vernield."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen