Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Palmer onder de indruk van 'meedogenloze' Verstappen in ogenschijnlijk onverwachtse titel

In de openingsraces van het Formule 1-seizoen leek het er op dat Ferrari de wereldtitels van 2022 zou gaan veroveren, maar niets is minder waar. Max Verstappen was al snel heer en meester van het seizoen. Jolyon Palmer is lovend over de meedogenloze rijstijl van de Nederlander.

Max Verstappen werd al in Japan bekroond tot de wereldkampioen van 2022. Een race later volgde al de constructeurstitel voor Red Bull, terwijl er in de openingsfase van het Formule 1-seizoen nog werd gevreesd voor een dominant seizoen van Ferrari. Niets bleek minder waar: de Italiaanse renstal kampte met meerdere problemen, waaronder rijdersfouten en een onbetrouwbare auto.

Het werd een lastig seizoen voor Ferrari met deze problemen, want wie van Verstappen wil winnen, moet alles uit de kast halen. Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer keek zijn ogen uit in 2022 en bekijkt waar de dominantie van de Nederlandse coureur zijn oorsprong vindt. "Het grootste verschil met vorig jaar? Hij was altijd al snel en hij maakte toen al weinig fouten", zo begint hij in de F1 Nation Podcast.

"Maar hij is nu gewoon meedogenloos, niet? Het is lastig om de precieze verandering te analyseren, maar het is meer de mentaliteit van Max. Dat zagen we aan het begin van het jaar. Hij begon het seizoen en Red Bull bleek niet de beste auto te hebben. Ze vielen twee maal uit in de eerste drie races, terwijl Charles Leclerc het complete pakket leek te hebben."

"We dachten rond (de GP van) Imola dat Ferrari met de titels naar huis zou gaan. Wordt het zó dominant van Ferrari dat ze het kampioenschap al vroegtijdig beslissen?"

Dominantie van Ferrari werd het zeker niet

Een aantal races later werd het duidelijk dat het niet het seizoen van Ferrari zou worden. Verstappen en Red Bull domineerden. "De ommekeer kwam en hij bleef telkens kalm, terwijl hij een jaar kent waar hij de zege verovert van waar dan ook op de grid, met veel verschillende uitdagingen", zo looft Palmer.

"Heel soms krijg je nog een vurige boordradio zoals na die pitstop in Austin, maar over het algemeen kan hij zijn gedachten een plek geven en rijdt hij niet met een te diepe passie, zoals tegen het gevecht met Lewis Hamilton een jaar eerder. In vergelijking met vorig jaar is hij, omdat hij nu kampioen is, relaxter in het gevecht met Leclerc. Hij heeft de wereldtitel namelijk al."

Ook interessant:

Zet deze coureur naast Verstappen en je hebt het ideale Formule 1-team

Red Bull was in gesprek met Norris. Wat voor een team zou dat opleveren? Coronel weet het: 'Het ideale F1-team!'. Maar of het zo verstandig zou zijn voor de Brit...

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"