Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Palmer onder de indruk van 'meedogenloze' Verstappen in ogenschijnlijk onverwachtse titel

In de openingsraces van het Formule 1-seizoen leek het er op dat Ferrari de wereldtitels van 2022 zou gaan veroveren, maar niets is minder waar. Max Verstappen was al snel heer en meester van het seizoen. Jolyon Palmer is lovend over de meedogenloze rijstijl van de Nederlander.

Max Verstappen werd al in Japan bekroond tot de wereldkampioen van 2022. Een race later volgde al de constructeurstitel voor Red Bull, terwijl er in de openingsfase van het Formule 1-seizoen nog werd gevreesd voor een dominant seizoen van Ferrari. Niets bleek minder waar: de Italiaanse renstal kampte met meerdere problemen, waaronder rijdersfouten en een onbetrouwbare auto. Het werd een lastig seizoen voor Ferrari met deze problemen, want wie van Verstappen wil winnen, moet alles uit de kast halen. Voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer keek zijn ogen uit in 2022 en bekijkt waar de dominantie van de Nederlandse coureur zijn oorsprong vindt. "Het grootste verschil met vorig jaar? Hij was altijd al snel en hij maakte toen al weinig fouten", zo begint hij in de F1 Nation Podcast . "Maar hij is nu gewoon meedogenloos, niet? Het is lastig om de precieze verandering te analyseren, maar het is meer de mentaliteit van Max. Dat zagen we aan het begin van het jaar. Hij begon het seizoen en Red Bull bleek niet de beste auto te hebben. Ze vielen twee maal uit in de eerste drie races, terwijl Charles Leclerc het complete pakket leek te hebben." "We dachten rond (de GP van) Imola dat Ferrari met de titels naar huis zou gaan. Wordt het zó dominant van Ferrari dat ze het kampioenschap al vroegtijdig beslissen?"

Dominantie van Ferrari werd het zeker niet

Een aantal races later werd het duidelijk dat het niet het seizoen van Ferrari zou worden. Verstappen en Red Bull domineerden. "De ommekeer kwam en hij bleef telkens kalm, terwijl hij een jaar kent waar hij de zege verovert van waar dan ook op de grid, met veel verschillende uitdagingen", zo looft Palmer. "Heel soms krijg je nog een vurige boordradio zoals na die pitstop in Austin, maar over het algemeen kan hij zijn gedachten een plek geven en rijdt hij niet met een te diepe passie, zoals tegen het gevecht met Lewis Hamilton een jaar eerder. In vergelijking met vorig jaar is hij, omdat hij nu kampioen is, relaxter in het gevecht met Leclerc. Hij heeft de wereldtitel namelijk al."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024