© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Palmer over keuze Ricciardo: 'Renault is een stap terug'

04 aug. 2018 17:10 Wanda Bisschop 2 reacties
De overstap van Daniel Ricciardo van Red Bull Racing naar Renault F1 houdt de gemoederen in de paddock flink bezig. Waar de één het een dappere zet vindt en een goede ontwikkeling voor de sport, vindt de ander het duidelijk een stap terug.

'Ricciardo wil niet in schaduw van Verstappen rijden'

Voormalig Formule 1 coureur Jolyon Palmer was dan ook duidelijk verrast door het plotselinge vertrek van de Australiër bij het team waarmee hij de nodige successen heeft behaald.

"Heel eerlijk, Ricciardo doet met zijn overstap naar Renault echt een stap terug. Renault bevindt zich duidelijk nog in ontwikkeling maar ligt op dit moment nog ver achter Red Bull. Daar is geen enkele twijfel over," aldus Palmer tegenover de BBC.

Palmer vermoedt dan ook dat geld mede een drijfveer van Ricciardo is geweest om Red Bull te verlaten.

"Geld heeft zeker weten een rol gespeeld. Red Bull heeft Verstappen een fikse salarisverhoging gegeven om hem aan boord te houden en wilde nu misschien niet het onderste uit de kan betalen."

Ricciardo gaf zelf heel duidelijk aan dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Volgens Palmer komt hij in ieder geval bij Renault in een team terecht die dolblij is met de komst van de zevenvoudige GP-winnaar.

"Renault verheugt zich natuurlijk op de komst van Daniel en is blij hem aan boord te hebben. De verwachtingen zijn dan ook hoog, iedereen bij Renault verwacht dat hij het team naar voren brengt. Wat dat betreft denk ik wel dat de dynamiek bij Renault beter voor hem is, ook al liggen ze op het technische vlak nog achter. Bij Red Bull was de kans groot dat Daniel in de schaduw van Verstappen terecht was gekomen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen