Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Palmer slaat miljoenenaanbod van Renault af

Formule 1 coureur Jolyon Palmer was niet onder de indruk van de poging van de renstal van Renault om zijn contract af te kopen. De Brit legde zelfs een miljoenvoorstel naast zich neer.

Palmer weet dat er in 2018 geen plaats meer voor hem is bij Renault. Dat heeft de line-up rond met Carlos Sainz en Nico Hulkenberg. De Franse renstal wilde zelfs in Maleisië al van Palmer af en had daar liefst $ 3 miljoen voor over om het bestaande contract af te kopen. Een forse afkoopsom voor een contract dat nog zes races duurt, maar Jolyon Palmer was niet voornemens om het te accepteren. Zijn vader raadde zijn zoon aan om te vragen voor een afkoopsom van liefst $ 7 miljoen, iets waar Renault niet mee akkoord ging.

Grote vraag is of het vertrek bij Renault het einde van de F1-carrière van Palmer betekent. De Brit kende twee teleurstellende seizoenen en kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. Zelf ziet hij het team van Williams als zijn enige kans, maar dat gaf recent te kennen dat Kubica, Massa en Di Resta op de shortlist staan.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"