Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Palmer: "Verstappens race was niet bijzonder spectaculair"

Jolyon Palmer zag afgelopen weekend een knotsgekke Grand Prix van Duitsland, die door Max Verstappen als winnaar werd afgesloten. Volgens de Britse ex-Formule 1-coureur was de race van Verstappen niet eens zo bijzonder, maar maakte hij simpelweg de minste fouten.

Verstappen regen duitsland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Eén groot waterballet. Zo zou je de Grand Prix van Duitsland in drie woorden samen kunnen vatten. Pirouettes links, crashes rechts, maar het was Max Verstappen die als een van de weinige coureurs zijn hoofd, op één pirouette na, koel wist te houden. De Red Bull-coureur zag concurrenten zoals Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Charles Leclerc wegvallen, maar wist zelf met relatief gemak overeind te blijven.

Toch is Jolyon Palmer van mening dat de race van Verstappen niet bijzonder was, zo laat hij in zijn column voor BBC weten. Het was slechts het feit dat de Nederlander de minste fouten maakte dat ervoor zorgde dat hij als winnaar de Hockenheimring verliet.

"De race van de Red Bull-coureur was niet bijzonder, maar toch was hij aan het einde van de race de coureur met de breedste glimlach op het gezicht. Hij had een slechte start en spinde na een strategische fout van Red Bull, die de Nederlander mediumbanden gaven, terwijl die op dat moment totaal niet geschikt waren voor de baanomstandigheden. Afgezien van dit, presteerde Red Bull en Verstappen beter dan de concurrentie."

"Verstappen wist ondanks dat kwakkelende begin van zijn race het zicht te houden op zijn Mercedes-concurrenten. Toen zijn rivalen links en rechts één voor één wegvielen, was het Verstappen die foutloos zijn ding bleef doen. Hij reed daarna simpelweg foutloos zijn resterende ronden en was snel genoeg om niet bijgehaald te worden. Het team beoordeelde de situatie perfect en Verstappen reed eenvoudig naar de zege", aldus ex-Renault-coureur Palmer.

55 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona