Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Palmer verwacht een sterk Mercedes in Frankrijk, maar wijst op valkuil

Mercedes lijkt steeds dichter bij Ferrari en Red Bull te komen. F1-analyst Jolyon Palmer ziet een aanzienlijke kans voor Mercedes om hun eerste race van het seizoen te winnen tijdens de Grand Prix van Frankrijk.

De grote verliezer wat betreft performance ten opzichte van voorgaande jaren is Mercedes. Na zeven rijderskampioenschappen en acht constructeurstitels op rij lijkt de Duitse renstal dit seizoen niet mee te doen voor het kampioenschap. Het begon allemaal al bij de testdagen. Er was al meteen te zien dat de W13 kampte met een groot probleem: porpoising. Het team heeft zich sinds het begin van het seizoen vooral gefocust op het oplossen van dit probleem. Mercedes was, en is nog steeds, het derde beste team van het veld. Vooral in het begin van het seizoen zaten ze in niemandsland; ze waren niet snel genoeg om met de mannen van Red Bull en Ferrari te strijden, maar ze waren te snel voor het middenveld. Toch finishten ze dit seizoen maar liefst zeven keer op het podium in elf races, mede door de betrouwbaarheidsproblemen die zowel Red Bull als Ferrari hadden/hebben.

Tussentijdse balans voor Mercedes

Nu we halverwege het seizoen zijn lijkt het er steeds meer op dat Mercedes grote stappen maakt richting de racewinnende Red Bulls en Ferrari's. In de Grand Prix van Spanje was iedereen verrast door de plotselinge goede performance van de Duitse renstal. In de races daarop viel het echter weer tegen en werden stuiteren en de W13 vaak in één adem genoemd. De reden was dat Monaco en Azerbeidzjan geen egale circuits zijn; en dat past de Mercedes niet. Op de wat egalere circuits die daar op volgden was Mercedes weer wat competitiever, vooral in de thuisrace van de twee coureurs van Mercedes op Silverstone. Ook in Oostenrijk liet Mercedes opnieuw zien snelheid te hebben. Lewis Hamilton startte, mede door een crash in de kwalificatie, vanaf P8, maar stond uiteindelijk alsnog op het podium. Het was echter nog niet genoeg om de RB18 en de F1-75 te kunnen bijbenen, maar F1-analyst en voormalig F1-coureur Jolyon Palmer schat de kansen voor Mercedes in Frankrijk hoog in, dat laat hij weten op F1.com .

Palmer schat overwinningskans in

Circuit Paul Ricard in Frankrijk is volgens Palmer 'één van de egaalste circuits' van de kalender. "Het heeft voornamelijk bochten van middelhoge en hoge snelheden. Mercedes heeft het daar in het verleden altijd goed gedaan." Sinds de terugkeer van het circuit op de kalender won Mercedes de Grand Prix twee van de drie keer. Men scoorde bijna een hattrick, maar in 2021 nam Max Verstappen met nog één ronde te gaan de leiding over van Hamilton. "Mercedes heeft het daar in het verleden altijd goed gedaan en het is zeker hun beste kans om dit jaar op basis van eigen verdienste voor de overwinning te strijden", laat Palmer weten. Hoewel Palmer hierin optimistisch lijkt, ziet hij toch nog een struikelblok bij Mercedes. "Tot nu toe is de racesnelheid van Mercedes beduidend beter dan de kwalificatiesnelheid. Als ze willen winnen in Frankrijk, moeten ze zaterdag sneller zijn om vanaf de start mee te vechten." "Het is één ding om racesnelheid te hebben om Red Bull en Ferrari te evenaren, maar als je op zaterdag zoveel posities opgeeft zoals ze momenteel doen, zal een overwinning altijd moeilijk zijn. Dat is wat hen de laatste paar races heeft veel heeft gekost."

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola