Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Paniek bij Mercedes? 'F1-team vreest grotere personeelstrek naar Red Bull'

Bij Mercedes zou sinds de aankondiging van het vertrek van motorgoeroe Ben Hodgkinson naar Red Bull de paniek licht zijn toegeslagen. Volgens Italiaanse media vreest de teamleiding dat meerdere personeelsleden zullen volgen, niet in de laatste plaats omdat de drempel vrij laag ligt.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Vorige week werd duidelijk dat Red Bull motorgoeroe Ben Hodgkinson had weggekaapt bij Mercedes. De man zou voor een groot deel verantwoordelijk gehouden mogen worden voor de successen van Mercedes in de voorbije jaren en wordt om die reden als een enorme aanwinst voor Red Bull beschouwd. Niet voor niets zou Mercedes volgens de Corriere dello Sport proberen om de overstap zo lang mogelijk uit te blokkeren.

Hetzelfde medium schrijft dat Mercedes tevens bevreesd is voor het vertrek van meerdere personeelsleden die Hodgkinson zouden volgen richting het team van onder andere Max Verstappen. Hodgkinson zou volgens de publicatie twee of drie collega's daar zelf toe hebben aangespoord.

Hoe die collega's gereageerd hebben is onduidelijk, maar de vrees van Mercedes is misschien niet onterecht. Als mensen ooit willen overstappen om aan een nieuw avontuur te beginnen is het nu, nu de huidige motoren zo goed als uitontwikkeld zijn en de ontwikkeling van de nieuwe motoren voor 2025 (of 2026) nog moet beginnen.

Wat tevens in het voordeel van Red Bull kan werken, is dat het Milton Keynes van Red Bull, daar waar men een nieuw onderkomen voor Red Bull Powertrains klaarmaakt, slechts op dertig kilometer afstand ligt van Brixworth, daar waar Mercedes' motorafdeling gevestigd is. De persoonlijke levens van de monteurs zouden nauwelijks te lijden hebben onder een mogelijke overstap.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"