Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Pannenkoek' Ericsson legt critici het zwijgen op

Marcus Ericsson reed gisteren naar een schitterende negende plaats in de Grand Prix van Bahrein. Daarmee legt hij zijn criticasters voorlopig wel even het zwijgen op.

Nee, Marcus Ericsson is niet van het kaliber Alonso, Hamilton of Verstappen, maar wat de Zweed gisteren in de Sauber liet zien, was ronduit indrukwekkend te noemen. Ericsson slaagde erin met een éénstopper naar de top tien te rijden, nadat hij in de rommelige openingsfase keurig uit de problemen bleef. Vanaf dat moment was het een kwestie van banden sparen en de gevechten goed uitkiezen, zo laat de Zweed zelf weten.

"Ik moest mijn gevechten slim kiezen, zodat ik de banden niet teveel zou belasten. Dat was een hele uitdaging, maar onze strategie bleek goed. De negende plaats is dan ook het resultaat van de inspanningen van het hele team." "Het is geweldig om weer eens punten te scoren, zeker nu we dat zo vroeg in het seizoen al doen. Het is denk ik een geweldige opsteker aan het begin van dit nieuwe hoofdstuk met Alfa Romeo als partner."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"