Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Papa Stroll klopt zichzelf op de borst: "Ik zou geridderd moeten worden"

Het team van Aston Martin heeft de afgelopen drie jaar flinke stappen gezet om te komen waar het team nu staat. Teambaas Lawrence Stroll is van mening dat hij wel meer verdient dan alleen een schouderklopje.

Het team van Aston Martin werd in 2020 overgenomen door succesvolle zakenman Lawrence Stroll, tevens ook vader van Formule 1-coureur Lance Stroll. Lawrence is een Canadese miljardair en succesvol zakenman. Volgens Forbes heeft hij op dit moment een netto waarde van 3,8 miljard dollar. Lawrence Stroll is ervan overtuigd dat hij het team van Aston Martin uit het diepe dal heeft gehaald. De teambaas is van mening dat zijn rol binnen het team wel wat meer aandacht verdient: "Ik zou geridderd moeten worden voor wat ik gedaan heb. Ik heb duizenden banen gered en een nieuwe F1-fabriek gebouwd met miljoenen aan investeringen", laat hij in een interview met Autocar weten. Stroll heeft naar verluidt rond de 1.5 miljard pond in het F1-team van Aston Martin geïnvesteerd. Een duizelingwekkend bedrag, aldus Strolll, maar hij is van mening dat dit een weerspiegeling is van het geloof dat hij heeft in een succesvolle toekomst van het bedrijf. "Niemand stopt zomaar zo'n bedrag in een team als ze niet geloven in de toekomst."

Stijging in verkoopwaarde consumentenauto's

De voorbereiding op succes is volgens de Aston Martin-teambaas bijna voltooid, wat best een indrukwekkende prestatie is aangezien dit in een tijdsbestek van drie jaar gebeurd is. Normaal gesproken kan een ommekeer binnen bedrijven wel tussen de vijf en tien jaar duren. Ook de negatieve berichtgeving in de media over de prestaties van Aston Martin heeft het geloof van Stroll in de toekomst alleen maar doen vergroten: "Ik weet wat ik weet, over het werk dat bij Aston tot nu toe gedaan is en nog komen gaat." "Bij mijn andere bedrijven heb ik gewonnen", aldus de Canadees, en hij is van plan hetzelfde bij Aston Martin te doen. Zo wijst hij naar de prijsverhoging van alle consumentenauto's van het merk. Eerst had een Aston Martin een gemiddelde verkoopprijs van 157.000 pond in 2020, en dat is naar verwachting 223.000 pond in 2023. Ook de marges zijn verhoogd: van 18 naar 37 procent in dezelfde periode. Het doel is zelfs 40 procent.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht