Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pareert Red Bull gridstraf Hamilton met motorwissel voor Verstappen?

Nu Lewis Hamilton vijf plaatsen terug wordt gezet op de startgrid voor de Formule 1 Grand Prix van Brazilië, zou Red Bull in theorie kunnen overwegen die straf te pareren met een eigen motorwissel. Teambaas Christian Horner laat zijn licht schijnen op de kwestie.

Mercedes besloot de verbrandingsmotor van Lewis Hamilton te wisselen voor de Grand Prix van Brazilië met een gridstraf van vijf plaatsen tot gevolg. Als Red Bull ooit van plan was om ook nog een wissel door te voeren, is dit misschien wel het ideale moment. Immers, de gridstraf voor Max Verstappen komt netto minder hard aan, omdat ook Hamilton al enkele plaatsen naar achteren wordt gezet.

Red Bull zit er warmpjes bij

Die suggestie wijst teambaas Christian Horner echter resoluut van de hand in gesprek met Sky Sports : "Nee, alles blijft voor ons bij het normale. We verwachten het einde van het jaar te halen met de verbrandingsmotoren die we reeds in de poule tot onze beschikking hebben." "We verloren natuurlijk een motor door de crash op Silverstone, maar dankzij de straf die we in Sotsji pakten, zitten we er weer warmpjes bij. Dus als er zich geen onvoorziene omstandigheden voordoen, moeten we tot het einde van het seizoen veilig zijn."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'