Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Pas over enkele maanden duidelijkheid over toekomst GP Nederland

Hoe lang blijft de Formule 1 nog terugkeren naar Circuit Zandvoort voor de Grand Prix van Nederland? Circuitdirecteur Robert van Overdijk kaart die prangende vraag aan tijdens de mediaupdate over het evenement op Circuit Zandvoort.

Race Start Zandvoort 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Er wordt vol enthousiasme uitgekeken naar de aankomende Formule 1 Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort. Natúúrlijk door de fans maar zeker ook door de organisatie zelf. Als het aan hen ligt blijft men op het duinencircuit terugkeren, ook na de editie van 2023 als het huidige contract afloopt.

Circuitdirecteur Robert van Overdijk is zeer positief over de kansen op contractverlenging, maar wil zich ook nog niet rijk rekenen: "We staan er fantastisch voor, maar we moeten met beide voeten op de grond blijven staan", zo benadrukt hij. "We hebben vorig jaar iets geweldig neergezet, maar dat hebben we nu nog maar één keer gedaan. Laten we daarom ook dit jaar iets fantastisch neerzetten."

Natuurlijk moet het financiële plaatje kloppen, te meer omdat het een privaat gefinancierd evenement is. Over het stukje inkomsten uit kaartverkoop maakt Van Overdijk zich om logische redenen geen zorgen: "Dat komt wel goed, maar we hebben ook onze trouwe partners nodig."

Wanneer we uitsluitsel over een langere toekomst kunnen verwachten: "Sowieso niet voor de Grand Prix van Nederland in 2022. Een exacte datum kunnen we niet noemen, maar ergens rond begin november verwachten we duidelijkheid", aldus Van Overdijk die met zijn organisatie moet aangeven of ze een eenzijdige optie voor nog eens twee jaar willen lichten. In dat geval zou de race in ieder geval tot en met 2025 op de kalender staan.

Zijn conclusie, en hij blijft het herhalen: "Als alle boxen worden afgevinkt, ziet het er gewoon heel goed uit, maar een abc'tje is het niet", aldus Van Overdijk, die zijn trots over het evenement niet onder stoelen of banken steekt.

"We staan hier met een dorpje als Zandvoort, met misschien 17.000 inwoners, tussen absolute wereldsterren als Miami en Monaco. We hebben reeds iets unieks neergezet en mannen als Christian Horner en Toto Wolff noemde het zelfs al een 'benchmark' voor andere evenementen."

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken