Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pascal Wehrlein blijft onderdeel van Mercedes team

Pascal Wehrlein moest eind 2017 toezien hoe zijn F1-stoeltje bij Sauber naar Charles Leclerc ging. Hij hoeft echter niet bang te zijn dat hij een seizoen lang werkloos thuis komt te zitten. Mercedes, waar Wehrlein onderdeel van is, gaat met de jonge Duitser om tafel.

Pascal Wehrlein maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Mercedes. De Duitser kwam dankzij de steun van de Duitse autofabrikant in 2016 en 2017 in de Formule 1 uit. Dit seizoen is er echter geen plaats voor Wehrlein. Mercedes-teambaas Toto Wolff laat aan Autosport weten dat hij van mening is dat Wehrlein een stoeltje in de Formule 1 verdient. Het team laat haar coureur dan ook niet in de kou staan en onderzoekt de mogelijkheden voor het komende seizoen. Daarbij wordt er ook buiten de F1 gekeken.

" Pascal verdient een plaats in de Formule 1 en behoort tot de snelste coureurs. Op dit moment is de situatie moeilijk omdat de beschikbare stoeltjes vergeven zijn", aldus Wolff " Hij blijft zeker onderdeel uitmaken van ons team, waarbij het nog onduidelijk is of hij actief wordt in andere raceklassen." Wehrlein scoorde in 2017 alle vijf de WK-punten voor Sauber, maar moest plaatsmaken voor Ferrari-talent Charles Leclerc.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"