© Sauber F1 Team

Nieuwsoverzicht

Pascal Wehrlein blijft onderdeel van Mercedes team

10 jan. 2018 13:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Pascal Wehrlein moest eind 2017 toezien hoe zijn F1-stoeltje bij Sauber naar Charles Leclerc ging. Hij hoeft echter niet bang te zijn dat hij een seizoen lang werkloos thuis komt te zitten. Mercedes, waar Wehrlein onderdeel van is, gaat met de jonge Duitser om tafel.

Mercedes blijft Wehrlein steunen

Pascal Wehrlein maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Mercedes. De Duitser kwam dankzij de steun van de Duitse autofabrikant in 2016 en 2017 in de Formule 1 uit. Dit seizoen is er echter geen plaats voor Wehrlein.

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat aan Autosport weten dat hij van mening is dat Wehrlein een stoeltje in de Formule 1 verdient. Het team laat haar coureur dan ook niet in de kou staan en onderzoekt de mogelijkheden voor het komende seizoen. Daarbij wordt er ook buiten de F1 gekeken.

"Pascal verdient een plaats in de Formule 1 en behoort tot de snelste coureurs. Op dit moment is de situatie moeilijk omdat de beschikbare stoeltjes vergeven zijn", aldus Wolff

"Hij blijft zeker onderdeel uitmaken van ons team, waarbij het nog onduidelijk is of hij actief wordt in andere raceklassen."

Wehrlein scoorde in 2017 alle vijf de WK-punten voor Sauber, maar moest plaatsmaken voor Ferrari-talent Charles Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen