© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Pascal Wehrlein geeft Formule 1 droom niet op

Als jongste DTM-kampioen ooit mocht Pascal Wehrlein in 2016 zijn debuut maken in de Formule 1. Helaas kreeg de jonge Duitser vrijwel geen enkele kans om zowel bij Manor als bij Sauber zijn ware kwaliteiten te laten zien. In totaal sprokkelde Wehrlein zes WK-punten bij elkaar. Niet genoeg om zijn Formule 1 droom voort te kunnen zetten.

Pascal Wehrlein wil via DTM alsnog terugkeren in de Formule 1

Nadat Sauber haar stoeltjes had vergeven aan 'oudgediende' Marcus Ericsson en nieuwkomer Charles Leclerc moest Wehrlein op zoek naar een nieuwe werkgever.

Veel opties had hij niet en toen ook Williams het laatste overgebleven stoeltje in de Formule 1 had vergeven aan Sirotkin leek de Formule 1 carrière van Wehrlein tot een vroegtijdige einde te zijn gekomen.

Zijn autosportcarrière zet Wehrlein nu voort bij zijn oude liefde, de DTM. Toch geeft hij zijn droom om het te maken in de Formule 1 nog niet helemaal op.

Wehrlein verheugt zich weliswaar om weer te racen in de DTM maar ziet het tevens ook als een kans om de Formule 1 teams te overtuigen van zijn kunnen.

"Natuurlijk is het jammer dat ik mijn Formule 1 loopbaan niet kan voortzetten. Ik hoop me dit jaar in de DTM weer in de kijker te kunnen rijden. De DTM is een geweldig kampioenschap maar ik kijk zeker ook naar de kansen binnen andere raceklasses."

"Zo volg ik met veel interesse de Super Formula in Japan. Meerdere coureurs hebben vanuit de Super Formula in de afgelopen jaren hun debuut gemaakt in de Formule 1."

Daarnaast blijft Wehrlein onderdeel van het Formule 1-programma van Mercedes waardoor de deur naar een terugkeer in de Formule 1 open blijft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen