Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pascal Wehrlein geeft Formule 1 droom niet op

Als jongste DTM-kampioen ooit mocht Pascal Wehrlein in 2016 zijn debuut maken in de Formule 1. Helaas kreeg de jonge Duitser vrijwel geen enkele kans om zowel bij Manor als bij Sauber zijn ware kwaliteiten te laten zien. In totaal sprokkelde Wehrlein zes WK-punten bij elkaar. Niet genoeg om zijn Formule 1 droom voort te kunnen zetten.

Nadat Sauber haar stoeltjes had vergeven aan 'oudgediende' Marcus Ericsson en nieuwkomer Charles Leclerc moest Wehrlein op zoek naar een nieuwe werkgever. Veel opties had hij niet en toen ook Williams het laatste overgebleven stoeltje in de Formule 1 had vergeven aan Sirotkin leek de Formule 1 carrière van Wehrlein tot een vroegtijdige einde te zijn gekomen. Zijn autosportcarrière zet Wehrlein nu voort bij zijn oude liefde, de DTM. Toch geeft hij zijn droom om het te maken in de Formule 1 nog niet helemaal op.

Wehrlein verheugt zich weliswaar om weer te racen in de DTM maar ziet het tevens ook als een kans om de Formule 1 teams te overtuigen van zijn kunnen. "Natuurlijk is het jammer dat ik mijn Formule 1 loopbaan niet kan voortzetten. Ik hoop me dit jaar in de DTM weer in de kijker te kunnen rijden. De DTM is een geweldig kampioenschap maar ik kijk zeker ook naar de kansen binnen andere raceklasses." "Zo volg ik met veel interesse de Super Formula in Japan. Meerdere coureurs hebben vanuit de Super Formula in de afgelopen jaren hun debuut gemaakt in de Formule 1." Daarnaast blijft Wehrlein onderdeel van het Formule 1-programma van Mercedes waardoor de deur naar een terugkeer in de Formule 1 open blijft.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi