Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Pascal Wehrlein positief over F1-toekomst: 'Het ziet er goed uit voor 2018'

Nu het seizoen 2017 afstevent op de ontknoping wordt ook langzaam maar zeker duidelijk wie in 2018 waar rijdt. Nog slechts enkele coureurs verkeren nog in onzekerheid. Onder hen ook de Duitser Pascal Wehrlein maar hij verwacht echter dat er snel meer bekend wordt over zijn toekomst.

Na twee seizoenen in de Formule 1 heeft Pascal Wehrlein nog weinig kunnen laten zien. De Duitser maakte zijn debuut voor het team van Manor in 2016 en reed toen continu in de achterhoede. Ook dit jaar bij Sauber zijn er weinig kansen om te schitteren. Een gebrek aan een krachtige motor zorgt ervoor dat we het ware potentieel van Wehrlein nog niet hebben gezien. Nu Sauber echter in 2018 min of meer het opleidingsteam van Ferrari gaat worden, komt de toekomst van Wehrlein in de Formule 1 in het geding. In de paddock wordt namelijk gefluisterd dat het voor Sauber financieel aantrekkelijker is om zijn teamgenoot Ericsson aan te houden. Daarnaast zou Ferrari dan haar talent Charles Leclerc willen doorschuiven. Veel andere mogelijkheden zijn er voor Wehrlein echter niet. Alleen Williams heeft in principe nog een stoeltje vrij maar daar lijkt het vooral om Felipe Massa, Paul di Resta of Robert Kubica te gaan.

Wehrlein zelf verwacht echter dat zijn Formule 1 droom nog niet uiteen spat en ziet de toekomst positief tegemoet. In gesprek met Auto Motor und Sport laat hij namelijk het volgende los. "Op dit moment is er nog geen nieuws. Ik verwacht echter wel dat er binnenkort meer bekend wordt gemaakt. Ik zeg alleen dat mijn kansen er goed uit zien." Wehrlein laat zich door alle perikelen niet uit veld slaan en concentreert zich vooral op de nog resterende races. "Tijdens het seizoen focus ik mij alleen op de races. Toto Wolff houdt me van alle ontwikkelingen en gesprekken op de hoogte. Natuurlijk bespreek ik mijn situatie ook met teambaas Vasseur. Verder hou ik mij ervan afzijdig. Ik word er verder ook niet onrustig van, ik probeer mij alleen te concentreren op de dingen waar ik zelf invloed op heb."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'