© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

'Pascal Wehrlein kan wereldkampioen in Formule 1 worden'

08 dec. 2017 12:59 Ruud Dimmers 0 reacties
Pascal Wehrlein moet zeer waarschijnlijk minimaal een jaar toekijken zonder F1-contract. Het team van Sauber koos voor het geld van Marcus Ericsson en het talent van Charles Leclerc. Een verkeerde keuze aldus Monisha Kaltenborn.

Voormalig teambaas Sauber begrijpt niets van keuze voor Ericsson

Kaltenborn was enkele jaren actief als teambaas voor het team van Sauber. Dit seizoen werd ze halverwege aan de kant geschoven na een intern conflict.

De keuze voor Marcus Ericsson boven Pascal Wehrlein noemt Kaltenborn onbegrijpelijk. Er was dit seizoen veel commotie rondom het team van Sauber. Een van de kritieke punten was dat Wehrlein met oudere onderdelen moest rijden dan Ericsson. 

"De prestaties van Pascal worden nog altijd niet op waarde geschat. Zonder hem had Sauber het afgelopen seizoen geen punten gescoord", laat Kaltenborn aan Auto Bild weten.

Wehrlein scoorde belangrijke punten met een achtste en een vijfde plaats. Ericsson scoorde de afgelopen seizoenen geen enkel WK-punt, maar mag aanblijven omdat hij de nodige sponsor miljoenen meebrengt.

"Ik hoop dat Pascal krijgt wat hij verdient en volgend seizoen in de Formule 1 rijdt. Wehrlein heeft het potentieel om met het juiste team wereldkampioen te worden. Dat weten alle mensen die met hem gewerkt hebben."

Op dit moment heeft alleen het team van Williams nog één stoeltje beschikbaar. Daarvoor lijkt de strijd tussen Robert Kubica en Sergey Sirotkin te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen