© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

'Pascal Wehrlein maakt kans op stoeltje bij Toro Rosso'

29 sep. 2017 09:38 Ruud Dimmers 0 reacties
Het zijn spannende tijden voor Pascal Wehrlein. De Sauber-coureur is nog allerminst zeker van zijn positie binnen het Zwitserse team en zoekt nog naar een stoeltje voor 2018.

Wehrlein nu ook gelinkt aan overstap naar Toro Rosso

Wehrlein wordt gesteund door Mercedes dat hem dit jaar onderbracht bij het team van Sauber. Een bijzondere constructie aangezien het team met Ferrari-motoren rijdt. Voor 2018 zoekt de Duitser nog onderdak en wordt hij gelinkt aan diverse teams.

De eerste optie is een langer verblijf bij Sauber, maar daar moet hij concurreren met Ericsson en Leclerc. Optie nummer twee is het team van Williams dat rijdt met Mercedes-motoren. De concurrentie bij Williams is hevig met Massa, Palmer, Di Resa, Kubica en Ericsson.

Daar lijkt nu een derde optie bij te komen. Het Duitse Auto Bild Sport meldt dat Toro Rosso een optie is. Het team heeft nog geen rijders onder contract staan voor 2018. Carlos Sainz vertrekt naar Renault en over Daniil Kvyat is het team zeer ontevreden. Vanuit de talentenpool is alleen Pierre Gasly klaar voor de F1.

Het zou een bijzondere constructie zijn, omdat rivaal Mercedes de afgelopen jaren Red Bull dwarsboomde door geen motoren te willen leveren aan het team.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen