© Sauber F1

Nieuwsoverzicht

Pascal Wehrlein wil snel naar topteam verhuizen

20 jul. 2017 15:13 Rik Alkema 0 reacties
Pascal Wehrlein is na een roerige start van het seizoen inmiddels in zeer rustig vaarwater beland. De jonge Duitser, die onderdeel uitmaakt van het Mercedes-juniorprogramma, was eerst een van de kandidaten om Nico Rosberg bij Mercedes op te volgen, maar moest uiteindelijk genoeg nemen met een stoeltje bij Sauber, waar hij een vrij troosteloos seizoen rijdt. Aan het begin van het seizoen kon de renstal nog aardig meekomen met de 2016-motor, maar onderhand ligt het team ver achter op het hele veld.

Pascal Wehrlein wil een winnende auto

De grote achterstand is een grote frustratie van Pascal Wehrlein, de DTM-kampioen uit 2015. Wehrlein wil races winnen en in een competitieve auto zitten, maar in plaats daarvan rijdt hij op mijlen achterstand achteraan. "Ik wil in een team zitten dat races kan winnen, waar ik regelmatig op het podium kan staan en mee kan strijden om het kampioenschap. Op dit moment heb ik niet de middelen om dat te bewerkstelligen", analyseert Wehrlein.

Tot nu toe scoorde Wehrlein al wel knap 5 punten in de Sauber. Dat zijn hoogstwaarschijnlijk ook de enige punten van Sauber dit jaar, mocht er verder niks geks meer gebeuren. "We moeten elke mogelijkheid op punten direct met beide handen aanpakken. Gelukkig stond ik er dit jaar op de momenten dat het moest en heb ik wat punten kunnen scoren", aldus Wehrlein.

Voor volgend seizoen lijkt het niet heel aannemelijk dat Wehrlein verhuist naar een topteam, laat staan een team uit de middenmoot. Waarschijnlijk zal Mercedes er alles aan doen om hem in de Formule 1 te houden, maar de vraag is of er wel teams zijn die het zien zitten in Wehrlein.

"Ik heb geen idee wat er volgend jaar gaat gebeuren. Ik heb niet veel invloed op die beslissing, alle energie die ik daarin steek is verloren energie. Op dit moment doet Valtteri het gewoon heel goed", zegt Wehrlein over de kans op een stoeltje bij Mercedes in 2018.

Voor nu moet Wehrlein zich dus focussen op Sauber, waar hij dit jaar niet veel meer van verwacht. "Het begin van het seizoen was bijzonder goed, we werden zelfs zevende in Barcelona. Na een straf uiteindelijk achtste, maar op snelheid zevende. In een Sauber!", is Wehrlein even verrast als bij. "Maar nu maken we weinig kans op punten. We wisten dat dit zou gaan gebeuren, maar het blijven zeer moeilijke races", besluit hij.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen