Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Paul di Resta geen reserverijder bij Williams in 2018

Paul di Resta keerde in 2017 terug in het Formule 1 circus toen hij tijdens de GP van Hongarije de zieke Felipe Massa verving. Even leek hij in aanmerking te komen als definitieve vervanger van Massa in 2018 maar inmiddels zijn zijn kansen verkeken.

Het begint er steeds sterker op te lijken dat Williams kiest voor Sergey Sirotkin als vervanger voor Massa. Daarmee lijkt Di Resta veroordeeld te zijn tot opnieuw de rol van reserverijder. Maar zo ver komt het dus niet. Di Resta heeft inmiddels tegenover Crash.net bevestigd dat hij zijn werkzaamheden bij Williams heeft neergelegd. Hij gaat zich nu oriënteren op de Formule E. "De Formule E ligt net onder het niveau van de Formule 1 en het lijkt me wel wat om daar in te gaan rijden. Ik sta er absoluut voor open."

Vervolgens laat hij nog weten erg te hebben genoten van zijn eenmalige optreden in Hongarije. "Het was erg leuk om de GP van Hongarije te rijden. Ik heb geprobeerd om Williams zo goed mogelijk te vertegenwoordigen." Di Resta vindt het jammer dat het daarbij blijft en heeft wel zo'n vermoeden waarom een terugkeer in de Formule 1 lastig is. "Een terugkeer in de Formule 1 was binnen handbereik maar helaas gaat het niet gebeuren. Waarom niet? Misschien door mijn leeftijd..."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi