Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Pech slaat opnieuw toe bij McLaren: team verklaart extreem ongelukkige race

Opnieuw had het een veel betere race kunnen zijn voor de McLaren-coureurs, maar ondanks een incident in de eerste ronde was het een goed leermoment voor rookie Oscar Piastri. Teamgenoot Lando Norris baalde wat harder. Teambaas Andrea Stella vertelt uit wat er allemaal mis ging.

Norris Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de openingsronde van de Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië ging het al mis bij Oscar Piastri. Na een touché verloor hij een deel van zijn voorvleugel, waarna er direct een pitstop gemaakt moest worden. Een zeer lange stint op de harde banden volgde en uiteindelijk kwam de McLaren-coureur als vijftiende over de finish.

De Britse renstal is in de eerste races van het nieuwe F1-seizoen maar weinig competitief. Een touché helpt daar ook niet bij, zo moet Piastri toegeven aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik was best verbaad over hoeveel schade ik had, maar ja, de rest van de race ging wel oké."

"Ik kon veel ervaring opdoen met het gebruik van de batterij en het op de juiste manier inzetten van de 'overtake'-functie. Het was alleen jammer van het incident in de eerste ronde. Na de pitstop moest ik 49 ronden op de harde band rijden, maar daar kon ik ook weer veel van leren. Ik weet nu echter nog niet 100% zeker hoe onze pace is", aldus de rookie bij McLaren.

Norris: "We zijn niet snel genoeg op de rechte stukken"

Ook Norris had last van een incident in de eerste ronde. Sterker nog: de touché van zijn teamgenoot zorgde indirect ook voor schade bij de Brit. "Ik denk dat ik de schade heb opgelopen door het incident van Oscar en Gasly, waardoor ik mijn voorvleugel verloor. Dat was jammer", zo begint de ervaren McLaren-coureur.

"Daarna was het lastig om nog in te halen. We waren gewoon niet snel genoeg op de rechte stukken. We hoopten dat het beter zou zijn, maar we konden niet makkelijk volgen. Het was ook lastig in de vuile lucht, maar dit was niets nieuws: gewoon een bevestiging van waar we het al lastig mee dachten te gaan krijgen."

"We zijn gewoon niet snel genoeg, dat is het eerlijke antwoord", zegt Norris samenvattend. "Het veld ligt dichter bij elkaar en je wordt harder bestraft als iets niet goed gaat. De betrouwbaarheid is in ieder geval goed en we konden de finish halen, dat is natuurlijk regel één. Een positief punt vanuit dat oogpunt."

Stella: "Dat was nog veel ongelukkiger"

Teambaas Andrea Stella baalt ook van de gebeurtenissen in Saoedi-Arabië en legt de zeer ongelukkige situatie uit. "We hebben de onboards gezien en hierbij gekeken of Oscar iets kan leren voor de volgende keer. Hij was zo voorzichtig als hij kon zijn, maar het leek er op dat Gasly de macht over het stuur een beetje verloor en een beetje liftte, waarna hij Oscars voorvleugel raakte."

"Het was echter nóg ongelukkiger dat Lando's auto werd geraakt door de brokstukken van Oscars voorvleugel. In de data zagen we een gigantisch verlies aan downforce. Het was niet mogelijk om zo door te gaan, dus we moesten een stop maken in de eerste ronde om de voorvleugels te veranderen. We accepteren dit soort situaties: we zijn racers en geven nooit op", zo sluit Stella af.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1