Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Pechvogel Verschoor kan F2-pole niet verzilveren in Monaco

Hij begon vol verwachting aan de F2-race in Monaco, maar de van pole startende Richard Verschoor moest de race na 30 rondes staken. Een fikse domper voor de Nederlander.

Verschoor F2 Monaco pole
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op zaterdag een grote glimlach bij Richard Verschoor. De Nederlander verraste met poleposition voor de F2-race in Monaco. De eerste vijftien rondes leek er niets aan de hand en sloeg hij een gat met Isack Hadjar. Maar daarna kreeg de motor van zijn wagen kuren. Hadjar kwam dichterbij en na de eerste pitstop was er geen houden meer aan voor Verschoor. Door zijn motorproblemen werd hij door de een na de andere wagen ingehaald en was het zelfs maar de vraag of een puntenfinish erin zat.

Tot overmaat van ramp kreeg Verschoor ook nog eens vijf seconden straf. Hij pitte voor een tweede keer en een ronde later parkeerde hij, zwaar gefrustreerd, zijn wagen in de pits.

Hadjar was op weg naar de zege, omdat leider Zak O'Sullivan nog zijn banden moest wisselen. Maar in ronde 40 was er een virtual safteycar en kon O'Sullivan een goedkope wissel doorvoeren. Met nog een ronde te gaan kreeg Hadjar nog één ultieme kans om de zege te pakken. Tevergeefs. O'Sullivan hield Hadjar achter zich en won zijn eerste race in de F2. Paul Aron werd derde.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+