Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez: "Alles aan de 2022 Formule 1-auto is slechter"

Sergio Perez verwacht dat de bolides van 2022 er niet beter op gaan worden. De huidige generatie auto's is volgens de teamgenoot van Max Verstappen een technisch hoogstandje, volgend jaar wordt het wat minder.

De 2022-bolide is door menig Formule 1-coureur al getest in de simulator, zo ook door Sergio Perez. De Red Bull-rijder was op zijn zachtst gezegd niet zo enthousiast over de nieuwe generatie bolides. "Het is heel anders in vergelijking met de bolides van dit jaar", zegt de Mexicaan tegen Motorsport. "Tot nu toe zijn dit de beste auto's waar we ooit in hebben gereden."

"Jammer genoeg wordt alles aan de nieuwe bolide dus slechter in vergelijking met deze auto's. Ik hoop dat het in ieder geval leuk is om mee te rijden." De situatie is volgens Perez onvermijdelijk. "Als je de reglementen een lange tijd hetzelfde houdt, dan merk je wat er gebeurt. Nu zijn de marges tussen de auto's zo klein dat je vijf of zes teams hebt die op het podium kunnen staan."

Volgend jaar hoopt Perez in ieder geval weer in een bolide te rijden die in staat is om races te winnen. "Waarschijnlijk zijn de reglementen zo gelimiteerd dat iedereen dat volgend jaar kan doen. Het kan heel close worden, maar ik denk uiteindelijk niet dat dat gebeurt. De Formule 1 moet echter wel veranderen, ook op financieel vlak. We moeten voor nu maar gewoon wachten en kijken wat de nieuwe reglementen ons brengen."

Ook interessant:

Video: COTA, het circuit waarop Verstappen Hamilton pijn kan doen

COTA is een uiterst technisch circuit, waar een foutje zo is gemaakt. Race mee over het decor van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade