Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Perez baalt als een stekker na mislopen zege: "Het was pijnlijk"

Sergio Perez kon naar eigen zeggen weinig doen aan het resultaat in Saoedi-Arabië. De Red Bull-coureur miste het podium na een ongelukkig getimede pitstop.

Sergio Perez startte de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf poleposition, maar de pitstopstrategie verliep zeer ongelukkig. De Red Bull-coureur maakte een stop terwijl Charles Leclerc buiten bleef. Vlak daarna kwam de safety car op de baan na een crash van Nicholas Latifi. "Pech en een slechte timing", zegt Perez tegen onder meer RacingNews365 . "Ik had de race naar mijn gevoel onder controle. Toen kwam het incident met Latifi. Dat deed mij pijn, want het kwam op het verkeerde moment. Als coureur is daar weinig aan te doen. Alles ging goed en we hadden een prima marge voor de undercut. Helaas konden we niet uitvoeren wat we wilden doen."

Perez tevreden met het teamresultaat en overwinning voor Verstappen

Perez won de race niet en behaalde geen podium, maar na een spannend gevecht kon teamgenoot Max verstappen de race winnen van Leclerc. "Het was pijnlijk in de auto", moet de Mexicaan toegeven. "Maar dit is racen, vooral tijdens dit soort races. Deze dingen gebeuren en het was gewoon pech vandaag." "Ik ben blij voor Max en voor het team na de teleurstelling van afgelopen weekend." Tijdens de openingsrace van het seizoen vielen beide Red Bull-rijders uit na een probleem met de brandstoftoevoer. "Dus het resultaat (in Saoedi-Arabië) is best wel goed." Een latere pitstop maken was volgens Perez geen optie. Achteraf gezien was dit logischerwijs de betere keuze geweest, maar spijt is er niet. "Het was de juiste ronde voor een pitstop. Op de harde band kan je eindeloos doorrijden, maar ik moest van de medium band af. Het was dus niet te vroeg."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje