Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez baalt enorm van gemiste tweede Q3-run: "Echt doodzonde"

Sergio Perez moest in de kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix genoegen nemen met de vierde plaats, nadat hij zijn tweede run niet kon beginnen. Zonde, zo oordeelt hij, want hij had nog meer tijd kunnen vinden.

Perez Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sergio Perez stond na zijn eerste run in Q3 op de vierde plaats, op een seconde achterstand van Lewis Hamilton. Het gat was groot, maar in zijn tweede run hoopte hij tijd goed te maken. Die tweede run kwam er echter niet, nadat de Mexicaan te laat begon aan zijn run. Voor hem reed Lewis Hamilton erg langzaam, waardoor er geen tijd meer over was voor de Mexicaan.

Hij baalde ervan, maar rept na afloop in gesprek met Sky Sports met geen woord over een langzaam rijdende Hamilton. "We dachten dat er nog veel marge was om aan een tweede run te beginnen. Dat bleek niet zo te zijn helaas. Het betekent dat er nog veel tijd was die ik had kunnen winnen, want ik verloor mijn laatste kans op een snelle ronde. We hadden wat aanpassingen gemaakt en dit is een circuit waar je veel tijd kan winnen in elke bocht. Het is gewoon doodzonde dit."

De Red Bull-coureur heeft nog wel hoop op een goede afloop van de race op zondag, die hij vanaf de vierde plek zal aanvangen. "Al met al hebben we een goede startpositie voor de race van zondag, maar ja, Mercedes was heel sterk. Ik hoop dat we op zondag hen onder druk kunnen zetten. Met een tweede run denk ik niet dat er een eerste startrij in had gezeten voor mij, maar ik denk dat er zeker nog meer pace in de auto zat."

De zachte banden, waar iedereen in de top tien behalve Mercedes op start, moeten het wapen worden van Red Bull. "We hebben een andere strategie. Hopelijk hebben we een goede start en daarna zien we wel waar we toe in staat zijn. Idealiter zouden we voor hen terecht komen en kunnen we dan de plek verdedigen, maar de race is lang en er kan heel veel gebeuren", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Op dit bochtige Hongaarse circuit gaat Verstappen op jacht naar de zege

Rudy van Buren neemt je in de onderstaande video mee tijdens een hotlap op het circuit waar Max Verstappen de GP van Groot-Brittannië wil doen vergeten.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten