Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez baalt van mislukte pitstop: "Ik had derde kunnen worden"

Voor Sergio Perez en Valtteri Bottas waren de rollen bij de Grand Prix van Stiermarken omgedraaid in vergelijking met de GP van Frankijk een week eerder. De Mercedes eindigde op het podium en de Red Bull werd vierde. Had Perez bij zijn eerste pitstop geen tijd verloren, dan was hij opnieuw derde geworden, zo denkt hij.

Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helaas voor Sergio Perez was de Grand Prix van Stiermarken net een rondje of twee te vroeg voorbij. De Red Bull-coureur was hard op weg om Valtteri Bottas van Mercedes opnieuw in te halen voor het podium zoals hij in Frankrijk vorige week ook al deed. De Fin hield echter stand en de Mexicaan moest genoegen nemen met P4.

De strijd om het podium verloor Perez naar eigen zeggen echter al veel eerder in de race toen hij voor het eerst binnen kwam. "Helaas hadden we een trage stop. De jongens zijn het hele jaar door geweldig met de beste stops. Maar helaas was deze erg kostbaar", aldus Perez in gesprek met onder meer RacingNews365.

De beslissing van het team om later in de race nog een keer naar binnen te komen - nu wel zonder extra tijd te verliezen - noemt Perez de juiste. "We haalden hem bij, maar we hadden dezelfde band. Dus ik denk dat het goed was om te proberen. Helaas had ik wat last van verkeer. Een halve seconde hadden we nog nodig aan het einde, dat was jammer."

Aanstaande zondag rijdt het Formule 1-circus opnieuw rond op dezelfde Red Bull Ring, maar dan in het kader van de Grand Prix van Oostenrijk. De bandencompounds zullen dan wel anders zijn en daar liggen mogelijkheden, meent Perez.

"Het wordt wel anders, maar het is een nieuwe kans en ik kijk ernaar uit", zegt de Red Bull-coureur. "Met de ervaring in de auto op deze baan kunnen we komend weekeinde heel compleet voor de dag komen."

Ook interessant:

Kan iemand Max Verstappen nog van de wereldtitel af houden en toont Mercedes zich een slecht verliezer? Dit en nog veel meer bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel samen met host Mental Theo in de nieuwste RN365-podcast.

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull