Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez beleeft verschrikkelijke race: "Het was een nachtmerrie"

Sergio Perez moest het tijdens de Grand Prix van Spanje met de achtste plaats doen. De Mexicaan baalt als een stekker.

Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was wederom niet het weekend van Sergio Perez. De Red Bull-coureur moest in Spanje vanaf de elfde positie starten en wist uiteindelijk maar drie plaatsen goed te maken. Perez spreekt na afloop van een verschrikkelijke race, maar ziet ook aanknopingspunten.

"We waren zo afhankelijk van onze startpositie", stelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Het was ongelofelijk lastig om in te halen tijdens de eerste stint. Mijn race was voorbij, want ik zat vast achter Nico Hulkenberg en gleed alle kanten op. Het was een nachtmerrie en heel lastig. Uiteindelijk switchten we naar een driestopper en kregen we het nog voor elkaar om Pierre Gasly te passeren. Ik denk alleen dat de eerste stint allesbepalend was."

Perez heeft wel veel geleerd over de auto. "Ik begreep tijdens de race heel wat van de gebeurtenissen van het weekend. De balans was niet in orde op de softs en daar zit een link met de problemen in de kwalificatie. De voorkant is gelimiteerd en ik kreeg het niet voor elkaar om de auto te draaien en vroeg op het gas te gaan. Het probleem is dat ik met alle snelheden niet de optimale balans heb. Ik worstel in de bochten op medium- en lage snelheid om genoeg stabiliteit te krijgen, maar ik denk dat we sterk terug kunnen komen. We werken hard als team en hebben hier agressieve veranderingen aan de setup doorgevoerd, al leken die niet te werken. Daar gaan we naar kijken."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'