Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sergio Perez

Perez belooft aan de kant te gaan voor Verstappen: "Waarom zou dat onlogisch zijn?"

Als Red Bull aan Sergio Perez nog eens zou vragen om aan de kant te gaan voor Max Verstappen, dan zal hij dat gewoon doen. Dat meent de Mexicaan, nadat hij de afgelopen weken twee maal niet de strijd aan mocht gaan.

Perez Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sergio Perez is bezig aan zijn beste seizoen in de Formule 1 tot op heden. De Mexicaan staat na acht Grands Prix op de tweede plek in het kampioenschap achter teamgenoot Max Verstappen. Zelf won hij dit jaar al een Grands Prix, terwijl Max Verstappen al vijf keer aan het langste einde trok.

Checo had het eigenlijk niet voor mogelijk gehouden dat hij dit jaar zo sterk zou presteren. "De start van het seizoen is nog beter dan ik had verwacht, om eerlijk te zijn. We hadden enkele problemen met de betrouwbaarheid en de laatste races wat pech, maar we kunnen al met al zeggen dat we competitief zijn geweest", zo vertelt hij aan het Canadese La Presse.

Perez luistert naar Red Bull

De afgelopen Grands Prix moest Perez twee maal 'aan de kant gaan' voor Verstappen. In Spanje ging Checo aan de leiding, maar werd hem verteld aan de kant te gaan voor Max, die een andere strategie had. "Dit is oneerlijk", riep hij toen op de radio, om later toch wat terug te krabbelen.

In Azerbeidzjan gebeurde het nog eens. Alhoewel ze dezelfde strategie hadden, werd Perez vertelt om 'niet te vechten' toen de snellere Verstappen aan zijn staart aanbelandde.

Gevraagd of hij moeite had om dat te accepteren, zegt hij van niet. "Ik heb daarna een goed gesprek gehad met het team", aldus Checo, die vervolgens de vraag krijgt voorgeschoteld of hij het nog eens zou doen. "Ik zou het team 100% vertrouwen. Als ze me zeggen dat te doen, dan zou ik doen wat ze van me vragen. Ik zie niet waarom dat onlogisch zou zijn."

De coureur benadrukt dat hij en zijn teamgenoot een prima onderlinge relatie hebben. "Verstappen en ik hebben een goede relatie en goede hoeveelheid respect voor elkaar. Hij is duidelijk een zeer getalenteerde coureur en in staat om geweldige races te rijden en geweldige resultaten neer te zetten. Het is een grote uitdaging voor mij om Max als teamgenoot naast me te hebben bij Red Bull."

Perez: "Dat opent de deur naar de titelstrijd"

Maar het is een uitdaging die Perez niet zomaar uit de weg gaat. Integendeel. Hij gelooft dat hij kan winnen en hoopt aan het einde van het jaar nog mee te strijden om de wereldtitel.

"Als ik hier zou denken dat ik tweede wil eindigen, dan zou ik thuis moeten blijven. Ik ben hier omdat ik wil winnen en omdat ik denk dat me dat kan lukken. Dat is de motivatie die mij drijft en dat is waarom ik hier ben", klinkt hij stellig.

"Ik denk dat ik op een extreem hoog niveau rijd. Als ik dat het hele seizoen kan vasthouden, dan opent dat de deur naar de strijd om de titel. Racende met het kampioenschap in het achterhoofd en het feit dat alle punten tellen, vormt voor mij een mooie uitdaging. Het is een enorme kans voor mijn carrière", aldus de 32-jarige Mexicaan.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez