Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Perez bezorgt Red Bull flinke schadepost, maar is niet de enige 'brokkenpiloot'

We zijn nu zeven races onderweg en dit niet zonder een eventuele crash. Welke coureur/team heeft tot nu toe het meeste geld uit moeten geven om de auto te repareren? Let wel op: dit betreft alleen onderdelen, geen motor- of versnellingsbakwissels.

Perez Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Reddit-gebruiker basspro23chevy houdt al sinds het begin van het seizoen de schadeposten van de teams en coureurs bij. Dit inclusief een kostenplaatje. Zo kost een nieuwe voorvleugel ongeveer 125.000 dollar en een nieuwe vloer is ruim 225.000 dollar. Wie heeft op dit moment in het seizoen de meeste schade gereden, nu we op ongeveer een derde van het F1-seizoen zijn?

Hieronder het overzicht, daarna wat meer uitleg.

RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Het is niet de titel die je als coureur wilt behalen, maar Pierre Gasly staat momenteel wel bovenaan. Een schadepost van 1,38 miljoen dollar levert Gasly op dit moment de 'brokkenpiloot'-award op. Niet geheel verrassend moeten we daarbij zeggen, aangezien de auto van de Fransman in Monaco volledig in de fik vloog. Veel kon hij daar ook niet aan doen. Dit moment zorgt er ook voor dat Alpine bij de constructeurs de meeste schade heeft 'gereden' tot nu toe. Bekijk de beelden hieronder.

Alexander Albon

Iemand die ook de nodige crashes al heeft meegemaakt dit jaar, is Alexander Albon. Tijdens de Grand Prix van Australië vloog hij in de openingsfase harde de muur in Albert Park. Kosten: ruim een half miljoen. In Monaco wist hij de muur weer te vinden tijdens de vrije training. Hij wist gelukkig wel zonder problemen uit te stappen. Dit keer was de crash goed voor zo'n driekwart miljoen dollar. Goed genoeg voor een tweede plek in het brokkenpiloten-klassement, net als het team van Williams zelf. Bekijk de crash in Monaco hieronder:

Sergio Perez

De derde plek in het brokkenpiloten-kampioenschap gaat naar de coureur die op dit moment tweede staat in het coureurskampioenschap. Sergio Perez heeft de meeste schade gereden na Pierre Gasly en Alexander Albon. Red Bull heeft de eerste zeven races dit jaar een schadepost van 1.177.000 dollar, waarvan 1.082.000 dollar door toedoen van de Mexicaan is. De meest memorabele crash was natuurlijk tijdens het eerste deel van de kwalificatie van Monaco. Check de beelden hier:

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken