Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez breekt lans voor 'collega' in jacht op F1-stoeltje

Er zijn nog twee Formule 1-stoeltjes te vergeven voor 2025. Sergio Perez hoopt van harte dat Franco Colapinto het zitje bij Stake F1/Audi bemachtigt.

Perez Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een knotsgek Silly Season zit er bijna op, maar momenteel zijn er nog twee stoeltjes te vergeven in de Formule 1. Visa Cash App RB en Stake F1 moeten nog de teamgenoten van respectievelijk Yuki Tsunoda en Nico Hulkenberg bekendmaken. En hoewel het erop lijkt dat Valtteri Bottas zijn contract bij Stake F1 gaat verlengen, hoopt Sergio Perez dat Franco Colapinto het zitje bemachtigt.

"Ik denk dat Franco en Oliver Bearman het fantastisch hebben gedaan", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Zeker als je je bedenkt dat ze (in andere raceklassen red) niet winnen en het nu gelijk geweldig doen. Het lijkt er dan op dat de winnaars niet van deze wereld zijn. Het is daarom moeilijk te begrijpen wie de goede coureurs zijn in de Formule 2."

Daarna breekt Perez een lans voor Colapinto. "Ik hoop van harte voor Franco dat hij het Audi-zitje bemachtigt. Het zou jammer zijn als hij geen stoeltje krijgt, zeker na zijn prestaties van de afgelopen races. Dat kan namelijk een risico zijn voor carrière, als hij teruggaat naar de Formule 2 en een jaar met haperingen kent. Ik vind dat de Formule 2 aan het kampioenschap moet werken. Maar ik vind het geweldig om te zien hoe de jonge coureurs starten, gelijk vertrouwen hebben en fantastische resultaten neerzetten."

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"