Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Groot Brittannië 2019

Perez: "Coureurs vrezen andere strafmaat voor vergelijkbare incidenten"

Dat Max Verstappen in Oostenrijk na zijn racewinnende inhaalactie onbestraft bleef, was volgens veel Formule 1-rijders een goede zaak. Echter, het strafmaat-balletje is daardoor weer aan het rollen gebracht. Want vaart de wedstrijdleiding (eindelijk) een andere koers of was het eenmalig gedoogd?

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Sergio Perez denkt er op het circuit van Silverstone, waar dit weekend de tiende Grand Prix van 2019 wordt verreden, het zijne van. De 29-jarige Mexicaan, die nog altijd het roze van Racing Point draagt, vreest dat de onregelmatigheid waarin straffen worden uitgedeeld het perspectief alleen maar onduidelijker maakt.

"Laten we duidelijk zijn: in Oostenrijk werd Charles Leclerc naast de baan gedrukt", geeft Perez in het Verenigd Koninkrijk ten overstaande van onder meer RacingNews365 zijn ongezouten mening. "Echter: uiteindelijk is het heel goed dat de stewards hebben besloten om geen straffen uit te delen. Het grote probleem van dit moment is dat niemand weet welke beslissing er wanneer wordt genomen. Wie weet zien we dit weekend een vergelijkbaar vooral en krijgt de coureur in kwestie dan wél een straf aan zijn broek."

Perez laat weten dat het anno 2019 toch bijzonder lastig is om een Formule 1-coureur te zijn. "Kijk, het zou een stuk eenvoudiger zijn als we gewoon de vrijheid kregen om met elkaar te racen. Als we toch iets agressiever mochten zijn - het is met deze brede wagens immers al zo lastig om in te halen! Af en toe zijn we echter een beetje bezorgd, want je weet maar nooit of je een straf krijgt."

Dat heeft volgens de Mexicaan overigens niets te maken met de interim-wedstrijdleider, Michael Masi. De Australiër moest na het plotselinge overlijden van Charlie Whiting pardoes promoveren naar de belangrijkste rol binnen de regelgevers op locatie. Masi doet het naar omstandigheden bijzonder goed, zegt Perez. "Ik heb niets tegen Michael. Natuurlijk heeft Charlie een waanzinnig erfenis achtergelaten en het is lastig om in zijn voetsporen te treden - voor ons is Charlie een held - maar Michael doet het echt heel goed."

Waar Perez in 2018 liefst vijf strafpunten op zijn racelicentie verzamelde vanwege onregelmatigheden, daar heeft de Racing Point-rijder er in 2019 tot dusver nog maar ééntje aan zijn broek gekregen. In Frankrijk haalde Perez namelijk op onreglementaire wijze in.

2 reacties

    Marko Formule 1-baas maakt vertrek officieel