Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez wilde Verstappen verslaan: "Trots op mezelf, maar heb er de prijs voor betaald"

Het meest besproken moment tijdens de GP van Mexico was al direct bij de start. Sergio Perez schakelde zichzelf uit in bocht 1 en voor de Mexicaan was zijn thuisrace direct over. Perez heeft desondanks geen spijt van zijn actie.

Perez crash mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

De lichten gaan uit en de coureurs hebben ruim 800 meter af te leggen voordat ze bij bocht 1 zijn op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad. Max Verstappen heeft een goede start, Sergio Perez ook. Ze halen de van pole gestarte Charles Leclerc bij. Gedrieën gaan ze bocht 1 in, waar eigenlijk niet echt ruimte is voor zoveel wagens. Perez vliegt over het wiel van Leclerc en beschadigt zijn wagen flink. Einde race voor de Mexicaan op zijn thuiscircuit. Een droom valt in duigen.

"Ik heb een aantal trieste momenten gehad in mijn carrière. Maar als een race was dit de meest trieste qua eindresultaat. Maar aan het einde van de dag is dit gewoon racen. Ik ben er zeer verdrietig over, maar ook trots op mijn team, op mijzelf. We gaven alles en we wisten dat een podiumplek niet genoeg was voor mij. Ik wilde echt voor de overwinning gaan. Ik zag het gat en ging ervoor", legt Perez (vertrokken van P5) uit aan de media, waarbij RacingNews365.

"Met deze brede wagens, drie wagens naast elkaar bocht 1 ingaan, dan weet je dat het niet goed gaat eindigen. Ik besloot om het risico te nemen en betaalde er de prijs voor."

Perez: "Dan waren mijn fans meer teleurgesteld geweest"

Gelukkig voor Perez is er komend weekend alweer een race, de GP van Brazilië, zodat hij niet te lang hoeft stil te staan bij deze deceptie. "Het is ook niet moeilijk om me daar overheen te zetten. Het was een weekend waarin ik alles riskeerde om voor de zege wilde gaan. De snelheid was er. Maar het gebeurde niet en dit is gewoon hoe racen is. Ik ga al lang genoeg mee om dat te begrijpen, je hebt soms dagen als deze. Maar wat me trots maakt, is dat ik alles heb gegeven."

Dat dit gebeurde voor de ogen van zijn eigen fans, maakt het dubbel voor Perez. "Om eerlijk te zijn denk ik dat ik ze meer teleurgesteld had, als ik niet voor dat gat zou zijn gegaan. Ik zag het gat en ging ervoor. Ik nam het risico, wist dat het riskant was en uiteindelijk heb ik er de prijs voor betaald. Het risico was hoog, maar wel de moeite waard. Een volgende keer zou ik het weer doen."

Bekijk hieronder de crash van Perez terug.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen