Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez deelt heldere verklaring voor groot verschil met Verstappen

Sergio Perez eindigde op de twaalfde plaats in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Nederland en moest zes tienden toegeven op Max Verstappen. Daar heeft de Mexicaan echter een duidelijke verklaring voor.

Perez dry FP1 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het ging nog niet van een leien dakje bij Sergio Perez en Red Bull op de vrijdag in Zandvoort. De Mexicaan schoot van de baan tijdens de tweede vrije training en eindigde uiteindelijk op de twaalfde plaats. Perez gaf zes tienden toe op teamgenoot en thuisrijder Max Verstappen, maar deelt na afloop dat er meer in had gezeten.

"We hebben heel wat dingen getest", vertelt Perez tegenover F1TV. "Ik denk dat onze dag beter was dan het resultaat doet vermoeden. Ik maakte een foutje in bocht 12 en schoot eraf, dus ik verloor een paar tienden. We hebben wat werk te doen, zeker qua snelheid in de longrun. Zo hopen we de coureurs voor ons te matchen."

Volgens Perez is er dus nog geen man overboord. "De beide auto's reden met een compleet andere afstelling, dus er komt een drukke dag aan. Het is nog even wennen met mijn nieuwe engineer, maar het gaat elke sessie beter worden."

Ook interessant:

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"