Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez deelt opvallende verklaring over Red Bull-trucje

Het grote verhaal in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten was toch wel het 'trucje' wat Red Bull zou gebruiken om de parc fermé-regels te omzeilen. Sergio Perez heeft een wel heel opmerkelijke verklaring over dat nu al befaamde 'trucje'.

Perez USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vlak voor de start van het Grand Prix-weekend in Austin, barstte al de bom. Autosport meldde op woensdag dat er één team zou zijn dat een illegaal trucje zou gebruiken waardoor men de parc fermé-regels kon omzeilen. Op de donderdag werd langzaam maar zeker bekend dat het om Red Bull zou gaan, iets wat RacingNews365 ook heeft vernomen.

Red Bull zelf kwam met een statement waarin te lezen viel dat het desbetreffende trucje inderdaad bestaat, maar niet toegankelijk zou zijn zodra de auto volledig geprepareerd is. Volgens Red Bull heeft het team 'talloze gesprekken gevoerd en een plan overeengekomen met de FIA.' 

Uiteraard werden de F1-coureurs ook gevraagd naar een reactie op dit toch wel grote nieuws. Zo ook Sergio Perez, die in gesprek met onder meer RacingNews365 een vrij bijzondere verklaring heeft voor het zogenaamde 'trucje' van zijn team: "We doen er niets mee. We hebben het er wel over gehad. Maar het was vrijwel onmogelijk voor ons."

"Ik weet dat het bestaat, maar het is niet beschikbaar voor ons", zo vervolgt Perez. De Mexicaan wijst vervolgens op een voorbeeld van vorig jaar waarom de rijhoogte wel een discussiepunt is bij Red Bull: "Ik kan me herinneren dat we vorig jaar hier ook een sprint hadden. Toen zaten we met onze rijhoogte op de maan! Dus ja, toen klopte er helemaal niets van, omdat we bang waren voor een dergelijke situatie als bij Mercedes (diskwalificatie van Lewis Hamilton voor te veel slijtage aan de onderkant red.)."

Op de vraag of dit enige impact gaat hebben op Red Bull dit weekend antwoordt Perez snel en fel: "Nee, nul."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje