Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez deelt Red Bull-draaiboek voor zaterdag: "Wordt een interessante ochtend"

Sergio Perez zette zijn Red Bull tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan op de tweede plek neer om vervolgens tijdens de tweede sessie niet in actie te komen. Ondanks het gemis van de tweede oefensessie is Perez te spreken over de vrijdag.

Perez Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een teleurstellende vijfde plek in Grand Prix van Australië maakt Sergio Perez zich op voor de race in Japan. De Mexicaan zal zich willen herstellen en kende een aardige vrijdag op de Suzuka International Racing Course.

"Het was helaas niet zo'n drukke vrijdag, maar we hebben waarschijnlijk het maximale eruit gehaald. We konden door de regen helaas niet rijden tijdens de tweede training, waardoor we niet meer konden leren. Ik denk echter dat we vanuit de ochtend al een goede basis hadden. We moeten alleen proberen om de balans wat te verbeteren en hopelijk kunnen we dan een mooie positie innemen", zo zegt Perez.

"Ik was tevreden met de auto na de runs die we hadden. We hebben wat veranderingen doorgevoerd in aanloop naar deze race en het voelt goed aan. We hadden voor de tweede training nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, maar we konden ze dus niet testen. We zitten daarmee in hetzelfde schuitje als veel teams om ons heen."

Dan richt Perez zich alvast op de zaterdag in Japan. "Het wordt een drukke trainingssessie. We gaan eerst wat runs doen met veel brandstof aan boord en daarna beginnen we aan de voorbereidingen voor de kwalificatie. Het wordt dus een interessante ochtend." Al met al gelooft de Mexicaan in het pakket van Red Bull. "We hebben vertrouwen in dit weekend, ik denk dat de auto goed werkt", zo sluit hij af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Japan 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'