Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez diep door het stof na nieuwe fout: “Ik heb het verkloot”

Sergio Perez spinde al vroeg in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië en neemt de verantwoordelijkheid op zich. Hij maakte tijdens de kwalificatie een grote fout en beëindigde zijn sessie daarmee abrupt.

Sergio Perez British
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook in Silverstone kwam de pech Sergio Perez al snel tegemoet. De Mexicaan maakte een grote fout tijdens Q1 en belandde al snel in het grind, waardoor hij zijn sessie abrupt moest staken. Geen Q3 voor de Red Bull Racing-coureur dus, die de strijd om de top tien de afgelopen races al vaker moest laten schieten. Sterker nog: hij moet genoegen nemen met een negentiende startpositie. 

Het team is daar logischerwijs niet blij mee en dat is nog zacht uitgedrukt. Perez legt tegenover onder meer RacingNews365 uit hoe het incident tot stand kon komen. "Ik probeerde mijn banden op te warmen bij het insturen van bocht negen, maar toen ik terugschakelde verloor ik ineens de controle over de achterkant en belandde ik buiten de baan. Koude banden en stilstaand water op de baan betekende dus dat ik in de grindbak belandde. Ik kon de auto ook niet stoppen en rechtdoor gaan was ook geen optie, dus het was gewoon een hele teleurstellende fout."

Volgens Perez had het incident echter niets te maken met het opvoeren van eventuele druk op zijn schouders. "Nee, ik ben volledig gefocust op mijn taak. Ik richt me volledig op mijn performance, want ik weet wat ik kan. De vrijdag was heel positief voor ons en we gingen de goede kant op, dus het zal een kwestie van tijd zijn tot ik de boel weer om kan draaien. Die bocht was gewoon heel erg nat en ook op de witte lijn was het aanzienlijk glad, maar helaas was waarschijnlijk de enige die op normale banden zo instuurde. Twintig minuten later was het nog steeds een lastige bocht."

Toch steekt de Mexicaan de hand in eigen boezem. "Ik neem hier zelf de verantwoordelijkheid voor, want ik heb het echt verkloot. Maar ik krijg weer een nieuwe kans tijdens de race en ik moet gewoon op zoek naar consistentie tijdens de kwalificatie. We boeken echt vooruitgang en staan op het punt om weer een paar tienden te vinden, dus dan zal alles er weer heel anders uit komen te zien. Voor nu blijf ik gewoon gefocust en richt ik me op de race."

Bekijk de beelden van het incident hieronder:

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership