Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Perez doet boekje open over druk bij Red Bull: "Redenen waarom niet iedereen gedijt bij dit team"

Sergio Perez snapt wel dat sommige coureurs niet zijn geslaagd bij Red Bull. De Mexicaan doet een boekje open over de druk en hoe lastig het is om de teamgenoot van Max Verstappen te zijn.

Perez Imola FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez is sinds 2021 de teamgenoot van Max Verstappen en heeft zijn handen vol aan de drievoudig wereldkampioen. De Mexicaan is niet altijd in staat om het tempo van Verstappen te volgen, met druk vanuit Red Bull als gevolg. Perez legt in Imola uit hoe lastig het soms is om de teamgenoot van Verstappen te zijn en snapt dat sommige coureurs niet zijn geslaagd bij het team uit Milton Keynes.

"Het is niet eerlijk als ik voor andere coureurs ga spreken, maar er zijn redenen waarom Red Bull niet voor iedereen werkt", stelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Het is super pittig om de teamgenoot van Verstappen te zijn. Ik weet zeker dat ik er vaker bovenuit zou steken als ik een andere teamgenoot had gehad. Het is echter een fantastische uitdaging. Max is de beste coureur, hij is compleet en maakt weinig fouten. Het is fantastisch om zo'n teamgenoot te hebben, want je weet dat je tot de limiet moet pushen en perfecte weekenden moet afwerken om hem te verslaan."

Perez beaamt dat het mentale aspect een grote rol speelt. "Als je blijft worstelen en een teamgenoot hebt als Max, die weekend na weekend levert, kom je in een vicieuze cirkel terecht. Je bekijkt constant de set-up van de auto, terwijl daar waarschijnlijk niet zoveel meer in zit. Je moet eigenlijk gewoon resetten en mentaal sterk blijven, want het kan soms heel lastig zijn. Bij Red Bull moet je nu eenmaal mentaal sterk zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"