Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez doet boekje open over huidige Red Bull-problemen

Het gaat de laatste tijd zeker niet van een leien dakje bij Red Bull Racing. Zowel Max Verstappen als Sergio Perez hebben moeite met de RB20, die eerder nog op rails leek te liggen. Perez legt uit waar het probleem zit.

Perez FP1 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vier overwinningen uit de eerste vijf races voor Red Bull Racing in 2024. Het leek erop dat het weer een dominant jaar zou worden voor de Oostenrijkse renstal, maar de concurrentie weet snel progressie te maken. De updates van Red Bull lijken daarentegen nog niet helemaal uit de verf te komen.

De laatste GP-zege van Red Bull dateert zelfs nog uit de Grand Prix van Spanje, maar dat is inmiddels alweer vier weken geleden. In Oostenrijk en Groot-Brittannië ging Mercedes er met de overwinning vandoor, terwijl McLaren er met een onvervalste 1-2 vandoor ging in Hongarije. Sergio Perez legt nu uit waar de Oostenrijkse renstal precies mee kampt.

"De auto is zeker kieskeuriger en moeilijker te besturen", zo begint Perez zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. "Ik heb het gevoel dat er iets mis is met alle veranderingen die we de afgelopen weekenden hebben geïntroduceerd. Of het nu een update is, iets met de afstelling of de banden." Daarbij reageert de RB20 zeer gevoelig op wijzigingen in de setup en upgrades.

"De auto's zijn namelijk zo gevoelig dat het werkvenster een stuk kleiner is geworden. Er zullen teams zijn die zich in een vergelijkbare positie bevinden en er zijn teams die ook in deze situatie zaten. Daarbij is Red Bull natuurlijk een stuk opvallender, maar dat is oké en daar ligt de focus nu op."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van België 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'